Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAGREB JE DOBAR PRIMJER

Luka Oman o opasnosti od petardi i zabrani pirotehnike: "To je i dalje manjina koja tlači većinu"

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV, i Luka Oman Domagoj Mikić, novinar Nove TV, i Luka Oman Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, novinar Nove TV, i Luka Oman Domagoj Mikić, novinar Nove TV, i Luka Oman Foto: DNEVNIK.hr Luka Oman Luka Oman Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić, novinar Nove TV Galerija 1/4 >>
Brojna su rješenja kako smanjiti broj ozlijeđenih od raznih pirotehničkih sredstava. S više informacija sa zagrebačkog trga javio se reporter Domagoj Mikić, koji je razgovarao s predstavnikom udruga za zaštitu životinja Lukom Omanom.

Reportera Dnevnika Nove TV Domagoja Mikića zanimalo je koji je smisao zabrane ako se nije pucalo samo na glavnom zagrebačkom trgu, ali posvuda po gradu jest.

"Zagreb je dobar primjer onog što svi želimo, mir i dobro. I Grad Zagreb i 27 gradova pokazali su upravo to, ekološku osviještenost i brigu, kako za divlje tako i za kućne životinje", rekao je Luka Oman.

Iz pyroshopova kažu da su izdali 800.000 računa, znači da velika većina ipak želi uporabu pirotehnike, kazao je reporter.

"To je i dalje manjina koja tlači većinu", kazao je Oman i dodaje kako smatra da ne bi trebalo uznemiravati sve koji pate zbog pirotehnike te kako je suludo bacati toliku pirotehniku u zrak kada je on najzagađeniji.

Oman smatra da bi se puno manje pucalo da dođe do potpune zabrane i pita se zašto je uopće dozvoljena pirotehnika kad je nekad s razlogom bila zabranjena.

"Drugi korak je da se nešto suludo promijeni, a to je da ne bude dozvoljena pirotehnika u dane kada se ništa ne slavi. Zašto se puca 27., 28., 29. i 30.? Da se, kao u inozemstvu, proglase sati, a ne dani, jer ne može doći do opravdanja da vam neko 28. u tri ujutro ispali vatromet pod prozorom i da je to legalno", kazao je Oman.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene