Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova, potvrdio da se na kolegiju u njegovom ministarstvu razgovaralo o povratku MIG-a iz Austrije, kojime je Rudolf Perešin u listopadu 1991. godine pobjegao iz JNA.


Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier izjavio je u četvrtak nakon Vladine sjednice da se o povratku zrakoplova MIG iz Austrije, kojim je pilot Rudolf Perešin u listopadu 1991. prebjegao iz tadašnje JNA, raspravljalo na kolegiju Ministarstva vanjskih poslova, a sada se o tome očekuje izvješće.

"O tome smo raspravljali na kolegiju i sada očekujemo izvješće, a nakon što izvješće bude gotovo izvijestit ćemo o tome javnost", kazao je Stier odgovarajući na upit novinara je li se što poduzelo da se taj zrakoplov vrati u Hrvatsku.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako je o tom MIG-u razgovarao s ministrom vanjskih poslova, ali nije znao odgovoriti što je zapelo u tom slučaju.

Na novinarski upit o vezama s tvrtkom King ICT, Krstičević je istaknuo kako je, otkad je postao saborski zastupnik, razriješen sa svih pozicija u toj tvrtki.

"Nemam nikakve veze. Kao što znate, godinu dana bio sam saborski zastupnik, odmah nakon izbora za zastupnika u prošlom sazivu razriješen sam sa svih pozicija. Nisam nikada bio vlasnik, bio sam menadžer, razriješen sam sa svih pozicija i danas sam u Vladi", kazao je. (Hina)