Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Isti uvjeti za velike i male potrošače

Novi zakon oduzima zemlju poljoprivrednicima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski seljaci boje se da će ostati bez zemlje za obrađivanje, a to bi za njih značilo sigurnu propast.

Strah im je utjerao novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, koji je ovih dana krenuo u javnu raspravu. Seljacima je kod zakona najspornije što će se kod dodjele zemljišta isti kriteriji primjenjivati i za male i velike proizvođače. Tvrde, s velikim proizvođačima ne mogu se natjecati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uputili poziv DORH-u Hrvatska udruga poljoprivrednika pozdravlja donošenje novog zakona o poljoprivrednom zemljištu Slika nije dostupna OPRAVDANI STRAH OD POSKUPLJENJA Potvrđeno: Cijene voća i povrća zbog rekordnih prirodnih nepogoda ove će godine dramatično rasti

>> Da, prekršili su zakon. Ali svejedno ostaju u Saboru!

'Ako taj zakon bude prihvaćen mislim da propada svaki mali poljoprivrednik u Hrvatskoj', kaže Goran Markić, poljoprivrednik iz Đurđanaca. 'Postoji mogućnost da jedna osoba uzme sve državno poljoprivredno zemljište', rekao je Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore. 'Po ovom ministarstvu nema velikih proizvođača, nema malih proizvođača. Ima proizvođača koji mogu konkurirati na tržištu i oni koji ne mogu', dodala je Vesna Gantner, pomoćnica ministra poljoprivrede.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene