Početkom iduće godine na snagu stupa novi Zakon o radu i to zbog europskih direktiva. Trebao bi donijeti balans između privatnog i poslovnog života te transparentne radne okolnosti. Na papiru je puno novosti, no u praksi neke su samo kozmetičke, a rijetke prave reformske. Sve o izmjenama pripremio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Galerija Videozid: Novi Zakon o radu - 3 Videozid: Novi Zakon o radu - 2 Videozid: Novi Zakon o radu - 5 +2 Videozid: Novi Zakon o radu - 4

Kako je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš, možda najvažnije odredbe odnose se na reguliranje rada na određeno vrijeme.

Nema više beskonačnih mjesečnih ugovora kojima su poslodavci radnike držali u neizvjesnosti od prvog do 31. u mjesecu.

Poslodavac više ne može ponuditi više od tri ugovora na određeno vrijeme i to unutar tri godine. A kad se ispucaju te mogućnosti, za novi ugovor na određeno mora proći pola godine.

Nadzirat će Porezna uprava da poslodavac tu ne mulja kroz tvrtke kćeri, no naravno ima tu i mnogih iznimki kojima će se loviti siva zona.

Sve u svemu, Vlada se nada da će time broj ugovora na neodređeno porasti.

Regulacija dodatnog rada

Na ruku radnicima trebala bi ići i regulacija dodatnog rada, odnosno povećanje budžeta radom kod drugog poslodavca.

Primjerice, da reporter Dnevnika Nove TV nakon Dnevnika još jednu smjenu odradi u trgovini.

Do sada to tako nije bilo pravno regulirano. Radnik više neće trebati dopuštenje matičnog poslodavca, ali će ga o dodatnom angažmanu morati obavijestiti.

Ipak, matični poslodavac moći će zabraniti takav rad, ako je protivan zakonskoj zabrani natjecanja - primjerice - reporter Dnevnika Nove TV ne bi mogao dodatno raditi kod konkurencije.

A kako biti kod kuće kad trebate biti na poslu? Novi zakon regulirat će pravo na odsutnost s posla zbog osobito važnih i hitnih obiteljskih razloga radnika i to će biti plaćeno, a radnici će moći tražiti i do pet dana godišnje neplaćenog za pružanje osobne skrbi članu obitelji ili kućanstva.

Dogovaranje plaća isključivo u bruto iznosu

Plaće će se morati dogovarati isključivo u bruto iznosu.
Nema više isplate na ruke - morat će biti na transakcijskom računu.
A u izvanrednim okolnostima radnik će imati pravo na naknadu 70 posto prosječne plaće.

Rad od kuće

U digitalnom dobu posao se mijenja - mnogi rade kod kuće - moći će to i dalje, a poslodavac će im morati osigurati zaštitu na radu, a radi održavanja opreme neće moći ulaziti u kuću bez najave.

Plaća zbog rada od kuće ne smije biti manja nego u prostorima tvrtke, a zbog bolesti ili roditeljstva radnik će moći tražiti privremeni rad od kuće.

Ilustracija Stiže novi Zakon o radu: Pogledajte koje sve promjene čekaju poslodavce i radnike

Ilustracija - 1 Skraćeni radni tjedan i dalje kao SF: Umjesto da radimo kraće za više, radit ćemo duže za isto ili još i manje?

Rad putem interneta i digitalnih platformi preko posrednika - primjerice - vožnje taksija, dostave i slično imat će za cilj suzbiti prikriveno zapošljavanje i detaljno će se urediti, no taj će dio u stvarnosti zaživjeti tek 2024., pa su brojne promjene još moguće.

Radit će se i dalje do 65. godine, tu novosti nema. Javno savjetovanje bilo je u špici turističke sezone, kad su svi na godišnjem pa je i prošlo ispod radara. Upozoravala je na to i pučka pravobraniteljica, no što je - tu je.

 

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju