Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Trgovački lanac Kaufland u svrhu zaštite potrošača s tržišta dobrovoljno povlači svježi pileći zabatak u rinfuzi. Zemlja podrijetla je Poljska, dobavljač Animex Foods Sp.


Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je da će njegovo ministarstvo nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa i preporučio građanima da kupuju hrvatske proizvode.

Kaufland je uzorke navedene piletine od dobavljača Animex Foods slao na analizu u ovlašteni laboratorij, a prvi rezultati, zaprimljeni nakon brze analize 17.11.2016., pokazali su da je u nekim uzorcima izolirana salmonela.

"Ova obavijest odnosi se samo na navedeni pileći zabatak u rinfuzi kupljen na dan 17.11.2016., ne i na druge proizvode.

Iako još nije utvrđeno radi li se uopće o vrsti salmonele koja spada u rizičnu kategoriju, Kaufland je svejedno iz predostrožnosti po hitnom postupku povukao navedeni proizvod iz svih svojih poslovnica.

Kupci mogu vratiti navedeni proizvod u bilo koju poslovnicu Kauflanda i bez računa, uz povrat novca", poručuju iz kompanije.

Slučajevi mesa zaraženog salmonelom proteklih su dana zabilježeni u piletini s polica Lidla i ćevapima iz Konzuma.

Podjsetimo, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić smijenio je Tomislava Kiša, svog pomoćnika za sigurnost hrane nakon izbijanja afere sa zaraženim mesom.