Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tko je kriv?

Novi šok za odvjetnicu kojoj nisu rekli da ima rak: "Imamo vašu kemoterapiju, ali nećete je još dobiti"

Aktualno Galerija Damir Gugić, onkolog Damir Gugić, onkolog Foto: DNEVNIK.hr Lina Budak Lina Budak Foto: DNEVNIK.hr Nastavak slučaja Budak - 4 Nastavak slučaja Budak - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak slučaja Budak - 3 Nastavak slučaja Budak - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nastavak slučaja Budak - 2 Galerija 1/6 >>
Lina Budak, odvjetnica koja 7 mjeseci nije dobila ključan nalaz, ponovo se sudarila s hrvatskim zdravstvenim sustavom. Imaju lijek koji joj je potreban, ali joj ga ne žele još dati.

Ne stišava se priča oko odvjetnice Line Budak koja je, kako tvrdi, 7 mjeseci ostala zakinuta za ključan nalaz iz Klinike za tumore koji otkriva da boluje od karcinoma.

Valentina Baus, reporterka Dnevnika Nove TV, razgovarala je danas i s njom, ali i s liječnicima upravo iz te klinike. 

Budak je ispričala kako je na jednom od nalaza pisalo da nema malignih stanica, ali je ipak pitala na šalteru postoji li još neki. I rekli su joj da ne. 

PHD nalaz, koji tada nije dobila, ne daje se pacijentici već kirurgu koji bi trebao razgovarati s pacijenticom i objasniti joj daljnji protokol. Kako Baus neslužbeno doznaje iz Klinike za tumore, pacijentica je trebala dobiti broj telefona i nazvati za dva tjedna od pretrage da vidi je li nalaz gotov.

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić Gost Dnevnika Nove TV Luetić o razgovorima s Berošem i slučaju Budak: "Tražit ćemo očitovanje i medicinsku dokumentaciju od zdravstvenih ustanova"

Pročitajte i ovo Lina Budak Uskratili ključan nalaz Horor: Zagrepčanki sedam mjeseci nisu rekli da boluje od karcinoma - "Doživjela sam jedan zbilja užasan šok"

Damir Gugolić, onkolog s 35 godina staža misli da se u ovom slučaju dogodila greška u komunikaciji. "Da je to uobičajena praksa onda bi takvih pacijenata bilo vrlo vrlo puno. Ovo je jedan nažalost izolirani slučaj koji je rezultat po meni nedovoljno organiziranog sistema u zdravstvu", kaže Gugolić.

Budak je bila na operaciji u Njemačkoj 26. siječnja. Tamo su joj odstranili tumor zajedno s dojkom. Želi nastaviti s liječenjem onako kako su savjetovali stručnjaci iz Njemačke, ali dodaje da joj iz KBC-a Zagreb kažu: "Imamo lijek, mi imamo kemoterapiju koja je vama potrebna ali vi tu kemoterapiju nećete dobiti jer ćemo mi prethodno utvrđivati koju ćemo vam kemoterapiju dati", ispričala je Budak.

_

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene