Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas u bugarskoj

Strašna tragedija: U kamionu pronađeno 18 tijela - "Smrzavali su se, danima nisu jeli"

Aktualno Galerija U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 1 U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 1 Foto: Afp U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 2 U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 2 Foto: Afp U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 3 U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 3 Foto: Afp +0 U Bugarskoj pronađen kamion s migrantima - 4 Galerija 1/4 >>
Policija je u Bugarskoj otkrila napušteni kamion s tijelima 18 migranata. Migranti su se, pretpostavlja se, ugušili u tajnom odjeljku pod teretom drvene građe.

Bugarsko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u kamionu bilo četrdesetak migranata. Preživjeli su prevezeni u obližnje bolnice na pružanje liječničke pomoći.

Ministar zdravstva Assen Medjidiev, rekao je da je većina preživjelih u vrlo lošem stanju.

"Patili su od nedostatka kisika, odjeća im je mokra, smrzavali su se i, očito, nisu jeli danima", opisao je.

Kamion je pronađen uz autocestu u blizini Sofije. Vozača nije bilo u blizini, a policija je tijela slijepih putnika otkrila u tajnom odjeljku ispod drva koja su prevožena u kamionu, piše The New York Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ilegalni ulazak u zemlju Policija spasila 16 mokrih i promrzlih stranih državljana na polavljenom poručju, među njima je bilo i troje djece

Bugarski mediji izvijestili su da su svi migranti iz Afganistana. Bugarska se nalazi na glavnoj ruti migranata s Bliskog istoka i Afganistana prema Europi.

Kako bi spriječila ljude u ilegalnim ulascima u zemlju, bugarska vlada je podigla ogradu od bodljikave žice duž granice s Turskom u dužini od oko 260 kilometara.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAGA SE ZA JOŠ DVA TIJELA Četveromjesečna beba iskliznula iz ruku majke koja je bila na umoru i pala u more: Utopilo se deset migranata

Stranci koji bježe od siromaštva ili sukoba u svojim matičnim zemljama uspijevaju ući uz pomoć lokalnih krijumčara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene