Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"U fazi restrukturiranja"

Novi gubitak za brodskog giganta: Đuro Đaković napušta proizvodnju teške opreme, slijede otkazi?

Ilustracija (Ivica Galovic/PIXSELL)
Ilustracija (Ivica Galovic/PIXSELL)
Tvrtka Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme.

Ovo će zasigurno dovesti do smanjenja broja radnika u tvrtki Đuro Đaković Industrijska rješenja, ali će se za dio radnika za kojima postoji potreba u drugim segmentima Grupacije Đuro Đaković omogućiti nastavak radnog odnosa, javlja portal SEEbiz.eu

Pročitajte i ovo Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..." Slika nije dostupna Progovorio za Provjereno Radnik otkriva muljaže u grupaciji "Đuro Đaković": "Vrijedne strojeve proglašavali neispravnim pa ih prodavali privatnicima..."

Preostali dio bit će zbrinut sukladno zakonskim propisima. Proces pronalaska kupca imovine koja služi obavljanju ove djelatnosti još je u tijeku.

Đuro Đaković Industrijska rješenja najveći su uteg poslovanju grupacije i razlog zbog kojeg je kompanija u gubitku. Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci prošle godine ostvarila je gubitak u poslovanju od 5,4 milijuna kuna, što je za 6,3 milijuna kuna manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća slavonskobrodske grupacije. Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 364,5 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 369,9 milijuna kuna.

"Društvo Đuro Đaković Industrijska rješenja ostvarilo je negativnu EBITDA i trenutno je u fazi restrukturiranja", priopćila je kompanija prilikom objave poslovnog izvješća za devet mjeseci prošle godine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene