Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova nagrada

Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene"

Aktualno Galerija Nagrada Nove TV - 3 Nagrada Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nagrada Nove TV - 2 Nagrada Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nagrada Nove TV - 1 Nagrada Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kristina Sanković Galerija 1/4 >>
Hrvatska je ponovno ispod europskog prosjeka - Iako su obrazovanije, žene su rijetko na izvršnim funkcijama, a i manje su plaćene od muških kolega. Nova TV odlučna je u borbi protiv neravnopravnosti. Vodeća multimedijalna kompanija dobitnica je certifikata Equal Pay Champion!

Žene u Hrvatskoj više od jednog mjeseca u godini rade - besplatno. Kako? Tako što je razlika u plaćama između muškaraca i žena još uvijek golema. U Hrvatskoj su žene plaćene 11,2 posto od muškaraca, dok je u Europskoj uniji ta razlika 23 posto.

Žene u Hrvatskoj trenutačno imaju 11 posto manju plaću od muškaraca. U Europskoj uniji najveća razlika u plaćama po satu je na menadžerskim pozicijama. Žene zarađuju čak 23 posto manje od muških kolega.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ide na parlamentarne izbore Oglasio se Milanović nakon šokantne objave: Otkrio kada će odstupiti s mjesta predsjednika

"Prema zadnjim istraživanjima do 2030. veća ravnopravnost žena na rukovodećim pozicijama donijele bi 4 milijarde eura godišnje više u našem BDP-u", kaže Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Equal Pay Champion.

Ali još uvijek u Hrvatskoj ne postoji državna organizacija koja ima žene u upravi. Protiv takvih praksi bori se Europska unija Direktivom o rodnoj ravnopravnosti na vodećim pozicijama.

Jednaka plaća za jednak rad

Na dobrom putu prema ostvarivanju ravnopravnosti i pravednijeg radnog mjesta za sve je Nova TV. Najjača multimedijalna kompanija u zemlji među prvim je tvrtkama kojima je dodijeljen Equal Pay Champion certifikat. Certifikat je to koji se vodi principom ''jednaka plaća za jednak rad''.

"To je potvrda da Nova TV provodi aktivnosti usmjerene prema smanjenju razlika u plaćama. Jednaka plaća za jednak rad je princip koji ćemo primjenjivati i koji smo primjenjivali do sada. Također jako je dobro da smo u društvu kompanija koje provode pozitivne promjene“, poručuje Diana Roginić, članica Uprave Nove TV.

Nit vodilja je zapošljavanje onih najboljih na tržištu rada, a u fokusu su znanje, vještine i motiviranost.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na pressici čelnika SDP-a Peđe Grbina - 15 gađa poziciju premijera Pljušte reakcije na Milanovićevu kandidaturu: "Nakon njegove kandidature više ništa neće biti isto..."

"Nova TV zapošljava profesionalce kojima je stalo. Koji žele doprinijeti što radnom okruženju, ali i društvu u kojem žive. Naša strategija zapošljavanja, razvoja, nagrađivanja i napredovanja temelji se na relevantnim faktorima poput znanja, vještina, iskustva, a iznad svega motivacije", kaže direktorica ljudskih resursa Nove TV Kristina Sanković.

Ovaj certifikat za tvrtku je veliko priznanje.

"Ovih 16 tvrtki koje su nosioci prvog Equal Pay Champion certifikata su zapravo pokazali svoju hrabrost i odlučnost da budu glavni akteri u promjenama u smislu jednakosti plaća i ravnopravnosti svih rodova u biznisu", ističe Šubić Šuša.

I kod takvog poslodavca za bilo kakvu diskriminaciju - nema mjesta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene