Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Naša nastojanja idu korak dalje"

Nova TV brine se o najmlađima: Pridružila se platformi koja pod vodstvom UNICEF-a radi na ostvarivanju i unaprjeđivanju prava djece

Aktualno Galerija Marija Miholjek - 1 Marija Miholjek - 1 Foto: DNEVNIK.hr Marija Miholjek - 2 Marija Miholjek - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marija Miholjek - 3 Marija Miholjek - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, i Marija Miholjek Galerija 1/4 >>
Nova TV brine se o najmlađima te je postala članica Savjetodavnog odbora za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje. Platforma je to na kojoj, pod vodstvom UNICEF-a, kompanije rade na ostvarivanju dječjih prava u poslovnoj zajednici.

Djeci su nastajanje Dnevnika Nove TV nedavno približili urednici, novinari i voditelji. Dugi niz godina skupine djece posjećuju redakciju, a Nova TV posebno se angažira u području dječjih prava i njihove zaštite.

"Dobrobit djece tema je koja zauzima itekako važno mjesto u našem televizijskom programu i online platformama. Mogu reći da već godinama provodimo aktivnosti i doista sa zadovoljstvom partnerski podržavamo vrijedne projekte koji unapređuju kvalitetu života najmlađih članova našeg društva, educiraju ih i uveseljavaju", rekla je Marija Miholjek, voditeljica Dnevnika Nove TV.

Kao vodeća medijska kuća, Nova TV priključila se platformi koja, pod vodstvom UNICEF-a, radi na ostvarivanju i unaprjeđivanju prava djece u poslovnoj zajednici.

"Nova TV dugo radi s UNICEF-om. Promovira prava djece s teškoćama, promovira medijsku pismenost, uči djecu da budu kritična prema vijestima, prema onome što čujemo, što je ispravno, što su činjenice. Vrlo smo uzbuđeni što se Nova TV priključila Savjetodavnom odboru", reporterki Nove TV Karli Trstenjak rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

U Odboru će sudjelovati dugogodišnja voditeljica i suradnica UNICEF-a na projektima promicanja medijske pismenosti za djecu i roditelje – Marija Miholjek.

"Drago mi je i kao predstavniku Nove TV i kao majci što naša nastojanja idu i korak dalje upravo kroz ovu UNICEF-ovu platformu, odnosno razvijanje i promoviranje odgovornih poslovnih praksi prema djeci", rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna drugu godinu zaredom virtualna Jubilarna peta UNICEF-ova utrka za djecu s teškoćama: "Mliječna staza utrka je u kojoj su pobjednici uvijek djeca"

Pročitajte i ovo UNICEF objavio edukativni materijal za mlade o političkim ideologijama "Ideološki izazov" Kako se snaći u političkom labirintu? UNICEF objavio edukativni materijal za mlade

Savjetodavni odbor za dječja prava i društveno odgovorno poslovanje postoji tri godine, a Nova TV prva je medijska kompanija koja mu se priključila.

"Savjetodavni odbor zamišljen je kao platforma za komunikaciju različitih dionika koji imaju utjecaj na djecu i javnost, svatko iz svoje perspektive", rekao je Mislav Omazić, redoviti profesor na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i član Savjetodavnog odbora.

Nova TV kao društveno odgovorna kompanija podržava brojne udruge i projekte koji se brinu o dobrobiti djece. Kroz reportaže na najgledanijoj televiziji u Hrvatskoj omogućuje da se glas o njima proširi. S naglaskom na osnaživanju medijske pismenosti djece i mladih, Nova TV će se i dalje brinuti o najmlađima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene