Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćna oluja

VIDEO Stigla još jedna oluja sa zapada, u Istri grmljavinsko nevrijeme: Tuča pala u dijelu Zagreba i u Varaždinu, DHMZ izdao upozorenje

Aktualno Galerija Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Tuča u Varaždinu Tuča u Varaždinu Foto: DNEVNIK.hr Tuča u Sloveniji Tuča u Sloveniji Foto: Facebook/Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 4 Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +8 Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 3 Galerija 1/13 >>
Nova oluja stigla je do Hrvatske. U Sloveniji je padala tuča veličine oraha i veća. Tuča je pala i u dijelu Zagreba i u Varaždinu.

 

  • do Hrvatske je stigla nova oluja

  • crveni alarm upaljen za Zagreb i okolicu

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

1:49 Munje su proparale i nebo iznad Pule, objavio je Regional Express. Oluja se premješta iznad Istre i sad je nad središnjim dijelom poluotoka.

1:42 Tuče je bilo i u Istri, na području Poreča i okolice, javlja Radio Centar-Poreč.

1:21 Prema fotografijama radara, stiže novi val oluje prema Zagrebu. Jedan dio stigao je i na zapadnu obalu Istre.

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Stiže novi val oluje (Foto: Screenshot/Windy)

00:45 Oluja je stigla i do Varaždina. Kako nam javlja čitatelj, počela je tuča, jaka grmljavina i vjetar.

Tuča u Varaždinu na mjestima je veličine teniskih loptica.

Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu, ilustracija - 5 Tuča u Varaždinu (Foto: DNEVNIK.hr)

23:49 Jedna tek prošla, a već stiže nova. Bit će ovo teška noć za Sloveniju, piše IstraMet.

23:46 DHMZ je objavio snimku tuče u zagrebačkoj Ilici.

23:15 Oluja je stigla do središnje Hrvatske. U Zagrebu i okolici počela je grmljavina.

DHMZ je izdao crveno upozorenje za Zagreb i okolicu gdje je na širem području grada noćas i sutra velika vjerojatnost za jače grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim udarima vjetra.

22:50 DHMZ je upozorio na opasno vrijeme koje nam dolazi.

"Dijelove središnje i sjeverozapadne Hrvatske u idućim satima zahvatit će lokalno izraženije olujno nevrijeme! Osim olujnih udara vjetra, moguća je tuča te veća količina kiše u kratko vrijeme!", napisali su na Twitteru.

22:35 RiMeteo je na profilu na Facebooku objavio da se oluja kreće brzinom od 216,6 kilometara na sat.

"Ovaj krši sva ograničenja brzine. (...) Sustav je udaljenost od 47 km (Pordenone-Udine) prešao za 13 minuta", napisali su na društvenoj mreži.

22:13 Preko Slovenije nam stiže nova oluja. U grupi na Facebooku  Policija zaustavlja Krapinsko-zagorska županija objavljena je videosnimka uz koju se navodi da je iz Nove Gorice gdje je "tuča veličine većeg oraha".

Pročitajte i ovo Velika šteta u poljoprivredi - 2 Slijede poskupljenja? Goleme štete nakon nevremena, poljoprivrednici poručuju: "Ne znam, sjesti i plakati..."

22:01 Slovenski ARSO je oglasio crveni alarm za dijelove zemlje u kojima je vrijeme opasno.

"Olujni sustav brzo se kreće prema istoku, zato smo podigli razinu upozorenja na najvišu, crvenu. Mogući su jaki udari vjetra, kiše i tuče", napisali su na Facebooku.

21:55 "Oko 21 h jaka oluja ušla je u Sloveniju iz Italije, a putuje iznimno brzo u jakoj zapadnoj struji. Sijevanje se vidjelo čak i iz Istre, a oluja je toliko jaka da je uzrokovala jačanje vjetra i na dijelu istarskog poluotoka", piše IstraMet i dodaju da oluja juri prema središnjoj Hrvatskoj.

 

Upaljen narančasti alarm

Meteorolozi su već ranije upozorili na nevrijeme koje nam dolazi. DHMZ je za Zagrebačku regiju upalio narančasti alarm.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Italiji ima i ozlijeđenih VIDEO Veliko nevrijeme u dijelovima Italije i Švicarske: Dvije osobe preminule, u Milanu oštećen i avion tijekom polijetanja

"Lokalno mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina praćeni jakim i olujnim vjetrom. Vjerojatnost grmljavine 20-40 %. 

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene