Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijava za sukob interesa

Istraga protiv Anke Mrak-Taritaš: "Potražit ću pravnu zaštitu, sve sam prijavila"

Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Anka Mrak-Taritaš (FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL) Anka Mrak-Taritaš (FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL) Bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anka Mrak-Taritaš (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/4 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava još jednu prijavu protiv predsjednice Glasa Anke Mrak-Taritaš. Iz HGK-a su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je Anki Mrak-Taritaš u razdoblju od 16. 11. 2012. do 22. 1. 2016. godine za sudjelovanje u ispitnoj komisiji za promet nekretninama isplaćeno 12.520 kuna neto, odnosno 22.198 kuna bruto.

Mrak-Taritaš prošli je tjedan za Dnevnik Nove TV rekla da je to prijavljeno 2012. i da je iznos koji je primila bio 12.500 kuna.

Pročitajte i ovo Težak život stranih radnika Potpuni kaos Lovci u mutnom preuzimaju važno tržište: "Moralno i ljudski smo podbacili i dugoročno proizveli nestabilnosti" Anka Mrak Taritaš Solarna energija Još će nas tjerati da koristimo sredstva EU-a: "Voljela bih da se AP malo bavi i stvarnim životom"

No ti su iznosi ipak veći kada se zbroje predavanja i ispiti koje je provodila, piše Jutarnji list.

List navodi kako je Anka Mrak-Taritaš dok je bila zamjenica ministra i ministrica honorarno od HGK-a primila ukupno 52.256 kuna u neto iznosu za ispite za agente za posredovanje nekretninama te za predavanja na Forumima poslovanja nekretninama.

"Potražit ću pravnu zaštitu"

Čelnica Glasa komentirala je najnoviju prijavu Povjerenstvu, rekavši kako se prvi put susrela s činjenicom da će potražiti pravnu zaštitu. Kaže da zna za najnoviju prijavu, ali da u ovom slučaju nema sukoba interesa jer je sve, tvrdi, prijavila.

"To je u funkciji smanjivanja moje popularnosti i da izgledi Amsterdamske koalicije budu što manji", izjavila je novinarima u Saboru. "Navodi da sam ja nešto zatajila su apsolutno čista izmišljotina i laž.

U mojoj imovinskoj kartici 2012. godine to je navedeno, a u 2013. sam navela da nema promjena. Ako trebate zataškati aferu ministrice Žalac, a ako ste najpopularnija oporbena političarka i ako znate da građani sve više vjeruju Amsterdamskoj koaliciji, onda vas to ne čudi“, istaknula je.

Ustvrdila je kako ju takve priče ni u jednom trenutku neće omesti da još jače, razumnije i žešće govori o tome kako "ova trgovačko-ucjenjivačka Vlada vodi zemlju u propast".
 

Prijava i kazna

Mrak-Taritaš već je prijavljena Povjerenstvu za sukob interesa jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita iz arhitekture i za to u četiri godine primila 38.950 kuna koje nije prijavila u imovinskoj kartici.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prošli tjedan kaznilo je s 3000 kuna Mrak-Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Aktualno Izvješće Amnesty Internationala teško optužuje Hrvatsku: "Policija napada i pljačka ljude koji bježe od rata" Ilustracija (Foto: AFP) Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Migranti u pokušaju ilegalnog prelaska granice u Srbiji (Foto: Carina Srbije) - 2 Migranti u pokušaju ilegalnog prelaska granice u Srbiji (Foto: Carina Srbije) - 2 Foto: Carina Srbije Migranti u pokušaju ilegalnog prelaska granice u Srbiji (Foto: Carina Srbije) - 1 Migranti u pokušaju ilegalnog prelaska granice u Srbiji (Foto: Carina Srbije) - 1 Foto: Carina Srbije +0 Migranti u pokušaju ilegalnog prelaska granice u Srbiji (Foto: Carina Srbije) - 4 Svijet Izvješće Amnesty Internationala teško optužuje Hrvatsku: "Policija napada i pljačka ljude koji bježe od rata" 1/4 >>

Aktualno Treći čovjek Vatikana osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka Kardinal George Pell (Foto: AFP) Kardinal George Pell (Foto: AFP) Foto: Afp +0 George Pell (Foto: AFP) Svijet Treći čovjek Vatikana osuđen na šest godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dječaka 1/2 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene