Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa?

Istražili smo: Koliko je naknade koju nije prijavila isplaćeno Anki Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš  (Foto: Dnevnik.hr)
Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Anka Mrak-Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Anka Mrak Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Anka Mrak Taritaš ispričala se javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Anka Mrak Taritaš  (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Anka Mrak Taritaš ispričala se javnosti što je u svoju imovinsku karticu, kako je prvi objavio Dnevnik Nove TV, propustila navesti 800 kuna mjesečno koje je primala četiri godine, u razdoblju dok je bila i ministrica i ispitivačica i predsjednica ispitnog povjerenstva Ministarstva graditeljstva na čelo kojeg se sama postavila.

Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo je postupak u kojem istražuje i njezinu zaradu u povjerenstvu pri Gospodarskoj komori. Dobili smo podatke iz HGK koji nisu povoljni za gospođu Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu dostavili dokumente Nema dokumentacije: Povjerenstvo neće pokrenuti postupak zbog slučaja Helsinki Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) odluka i o kujundžiću ''Sama sebe imenovala u komisiju'': Povjerenstvo pokreće postupak protiv Anke Mrak-Taritaš

U subotu nije znala koliko je kao ispitivačica primila novca od 2012. do 2015. i je li novac prijavila u imovinskoj kartici kao zaradu od ispitnog povjerenstva Ministarstva graditeljstva.

"O kojoj je naknadi točno bila riječ ja vam u ovom trenutku ne mogu odgovoriti i sve ću izvaditi, sve ću dostaviti da vidim što sam prijavila, ako nešto nisam što nisam“, kazala je Mrak Taritaš u subotu.

Ispričala se javnosti

Jučer je vidjela pa se ispričala hrvatskoj javnosti što previdom i spletom okolnosti nije prijavila zaradu od ispitnog povjerenstva u imovinskoj kartici.

"Zbog navedenog, želim se ovim putem ispričati hrvatskoj javnosti te želim reći da ću svu potrebnu dokumentaciju koju imam dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te ću poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust“, poručila je.

Danas zbog bolesti nije mogla podrobnije. Ministarstvo graditeljstva, pak, rado šalje podatke.

"Gđu. Anku Mrak Taritaš predsjednicom i ispitivačicom ispitnog povjerenstva imenovala je tadašnja ministrica Anka Mrak Taritaš. Primila je novčanu naknadu od 78.871 kunu bruto odnosno 35.950 kuna neto“, poručuju iz Ministarstva.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak.

"To je to što se tiče Ministarstva graditeljstva. Mi smo poslali još jedan dopis u HGK, čekamo isto tako odgovor i onda ćemo nakon što prikupimo sve, staviti predmet na sjednicu. U prijavi se navodi više povjerenstava, jedno je u HGK pa smo poslali i tamo jedan dopis“, kaže Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Tvrdi da je zaradu iz HGK prijavila 

Iz HGK su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je Anki Mrak Taritaš u razdoblju od 16.11.2012. do 22.1.2016. godine, za sudjelovanje u ispitnoj komisiji za promet nekretninama isplaćeno 12.520 kuna neto, odnosno 22.198 kuna bruto.

Ona je pak rekla kako je svu zaradu pri HGK prijavila.

"To je bilo na razini godinu dana negdje oko tisuću kuna“, kazala je Mrak Taritaš.

Budući da je već prijavljivana zbog neprijavljivanja stanova pa i lažiranja cijele imovinske kartice, netko očito redovito radi inventuru njezine imovine.

Na pitanje je li to netko iz njezine bivše stranke HNS-a, Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik GLAS-a odgovara: „Ne znam, ali je znakovito da su oni prvi dali komentar“.

Na pitanje je li Mrak Taritaš Povjerenstvu prijavio netko iz HNS-a, Milorad Batinić odgovara: „Odakle vam takva informacija“. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene