Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prijavila stan

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo Mrak Taritaš s 3000 kuna

Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr)
Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Anka Mrak Taritaš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je s 3000 kuna bivšu ministricu graditeljstva i prostornog uređenja Anku Mrak Taritaš jer u imovinskoj kartici za 2015. nije prijavila stan i garažu.

Dužnosnica je stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 kvadratna metra i garažu od 16 m2 kupila zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava"

Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj krajem 2015. dok je bila ministica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016.

Bivša ministrica je bila dužna u imovinskom kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Mrak Taritaš je prijavljena u još jednom slučaju jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita i za to u četiri godine dobila 40 tisuća kuna, što nije prijavila u imovinskom kartici. U tom slučaju povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak.

Mrak Taritaš komentirala postupak

Predsjednica GLAS-a i bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš izjavila je Hini da je povreda koju je utvrdilo Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa vezano uz nesklad njezine prijavljene i utvrđene imovine formalne prirode te da će poštovati odluku Povjerenstva.

"Smisao Zakona o sprječavanju sukoba interesa je da spriječi dužnosnike da za mandata steknu neku nepripadajuću korist, a u mom se slučaju to nije dogodilo", rekla je Mrak Taritaš. Napomenula je kako je sva imovina s kojom je ušla u mandat 2012. ostala nepromijenjena. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene