Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštitni znak

Riva u Puli dobiva hi-tech izgled

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pulsku rivu očekuju nova arhitektonska rješenja. Tmurnih dva i pol kilometra čeka atraktivna budućnost.

Voditelj projektantskog tima Zoran Boševski rekao je kako za projekt inspiraciju nalaze u gradovima koji se povezuju s morem. Nova će riva, očekuje se, postati i novi zaštitni znak Pule. Uz novu rivu stižu brojni sadržaji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Rotacijska garaža u Puli - 4 Naš proizvod Ovo je prva rotacijska garaža u Hrvatskoj: Pogledajte koliko će stajati parking

'Dio zahvata se odnosi na željeznički kolodvor, uređenje parkova koji su danas u zoni zaštite i jedan dio građevina, nazovimo ih specijalno pontonskim. Ne nasipava se more, ne širi se obala, nego se građevina približava obali', objasnio je Zoran Boševski.

Ukupno pet pontona Rivi će udahnuti novi život. Međusobno će se ispreplitati i nadopunjavati. Šetnice, bazeni, restorani, barovi, kino. Dodatnim pontonom u starom dijelu grada, rasteretiti će se i promet.

Budućnost Muzila: Tajni svijet nakratko otvoren za javnost

'Mi ćemo dobiti jednu lokaciju koja će biti u društvenom javnom sadržaju pristupačna građanima grada Pule', komentirao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić.

Cilj je dobiti urbanu rivu koja je okrenuta prema moru. Njome će se privući građani, ali i brojni gosti.

'Samim time taj dio grada Pule će oživjeti. Masa ljudi će dolaziti na taj prostor, a u ljetnim periodima novi sadržaji će biti dostupni i turistima', dodao je pročelnik Škuflić

Građani Pule ne skrivaju zadovoljstvo novim planovima. Riva će, kažu, napokon izgledati onako kako zaslužuje. Zadovoljni su što se nešto konačno pokrenulo u njihovom gradu. Smatraju kako je nova riva pozitivna stvar za budućnost i turizam Pule od kojeg ona živi.

Osim prirodnih ljepota, gradu treba osigurati privlačne sadržaje i učiniti ga konkurentnim svjetskim odredištima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene