Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova radna mjesta?

Budućnost Muzila: Tajni svijet nakratko otvoren za javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tisuću građana Pule posjetilo je Muzil. Donedavno tajan i javnosti nedostupan strogo čuvani svijet nakratko je otvoren znatiželjnicima koji su željeli saznati što ga čeka u budućnosti.

Gradski čelnici predstavili su plan koji uključuje brojne turističke i gospodarske sadržaje. Unatoč primamljivim obećanjima, mnogi se građani boje da će ih elitni turizam i dalje držati podalje tog godinama sanjanog dijela grada.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

Fascinantni tragovi 150 godina duge vojne tradicije. 180 hektara atraktivnog potencijala. Gotovo četvrtina Pule. I dok Grad sanja o elitnom turističkom resortu, građani promišljaju. 'Mislim da ih već imamo zaista puno u Puli', kaže Gracijela iz Pule. 'Treba naći najbolje rješenje jer ako se to ne napravi na pravi način onda riskiramo puno za ovako lijep prostor, rekao je Danijel, stnovnik Pule.

Ulazne smjernice čine 2.500 kreveta, golf igralište i marina. Nude se i nova radna mjesta u kojima neki vide priliku.

>> Što će biti s Muzilom, biserom Brijuna?

'Plan koji bi omogućio maksimalno društvenih i javnih sadržaja, ali i plan koji je predvidio i ekonomsko gospodarski dio', rekao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje.

Snažan otpor planu pruža inicijativa 'Volim Pulu'. Koplja se lome oko zelenih površina i sadržaja zbog kojih bi, kako tvrde, Muzil građanima mogao ostati samo san. 'Taj sadržaj je pogodan jedino za jednog investitora koji se tu možda želi obogatiti na tom golfu ili turističkim sadržajima, ali obični građani od toga neće imati ništa', rekao je Draško Ivezić, iz inicijative 'Volim Pulu'.

Najveća boljka, golf tereni. Promotivni ga leci Grada, kažu, prikazuju na manjoj površini od one predviđene GUP-om. 'Ovdje imamo recimo za golf teren 29%, u GUP-u imamo 44% golf igrališta', kaže Irena Boljunčić Gracin, iz inicijative 'Volim Pulu'.

'Srazmjer ne postoji. Činjenica je da imate golf igralište na kojem se nešto igra, kao što postoji teniski teren svojih dimenzija i mora imati sa strane 2,3 metra prostora', rekao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje.

Svoje primjedbe građani će moći dati u utorak za kad je zakazana i javna rasprava. Sutra će na istom mjestu Inicijativa o istoj temi informirati građane. Za Pulu i buduće investitore svakako golem zalogaj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene