Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pokušao objasniti

Ministar Tolušić u imovinskoj kartici "prepolovio" kuću: "Tu su još neki objekti koji se ne upisuju"

Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Prema pisanju portala Telegram, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u imovinsku je karticu, koju je kao državni dužnosnik obvezan istinito popuniti, upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata.

Prema pisanju portala podaci iz katastra, svjedoče kako je njezina veličina 330 kvadrata, a na istom je zemljištu još jedna zgrada, koju uopće nije prijavio. Navode da je ministrovu kuću gradila tvrtka koja je, dok je Tolušić bio župan, dobila poslove izgradnje društvenog doma, ambulante i doma zdravlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naveo puno manju vrijednost A ima najmanje 300 kvadrata: Za Žinićevog zamjenika Rosavca luksuzna kuća u vinogradu je samo - klijet Ivo Žinić pred povjerenstvom - 1 istražuje ga i povjerenstvo Žinić ne želi govoriti o skandalu: "Kuću sam dobio kao i svi beskućnici. Plenković? Nisam s njim razgovarao o povjerenju"

"Moja kuća je 153 kvadrata neto stambene površine, tu je još i garaža i pomoćni objekt koji se ne upisuje u imovinsku karticu. Tvrtka koja je radila moju kuću je jedna od desetak ja bih rekao nažalost ozbiljnijih u Vitovitičko-podravskoj županiji koja se bavi građevinom. Sve su radile sa Virovitičko-podravskom županijom, pa tako i ova, doduše u nešto manjem opsegu nego sve druge. Ne pada mi na pamet angažirati za gradnju moje kuće u Virovitici bilo koju tvrku izvan županije", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene