Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Polačnecovog odvjetnika

Šeks i Jarnjak optužili Nobila za politički atentat na HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovci Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak održali su konferenciju za novinare na kojoj su se obrušili na odvjetnika Damira Polančeca, Antu Nobila.

Šeks i Jarnjak optužili su Nobila za politički atentat na HDZ i vrh stranke. Šeks je rekao kako Nobilo svoju strategiju temelji na ratu protiv HDZ-a te da je njegov cilj raskrinkavanje i demontaža HDZ-a.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj''

Takvo političko nastojanje u suprotnosti je s odvjetničkim kodeksom, rekao je Šeks. Podsjetili su kako je Nobilo već bio novčano kažnjavan i na uvjetnoj zbog takvog ponašanja, ali da i dalje kriminalizira HDZ.

Šeks je rekao i kako je Nobilu Polančec puko sredstvo te da ga nije briga za njegovu sudbinu. Nobilovu mržnju prema HDZ-u objasnili su njegovim 'pehom' na parlamentarnim izborima 2007. godine. Šeks je rekao kako je tada Nobilo trebao postati ministar pravosuđa, no tada je bio osuđen zbog obiteljskog nasilja zbog čega ga je Vesna Pusić eliminirala. Nobilo zbog toga, rekao je Šeks, optužuje HDZ.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak rekao je kako se HDZ financira iz državnog proračuna, županijskih, gradskih i općinskih proračuna - ovisno o broju vijećnika, odnosno broju zastupnika. Drugi izvori financiranja su donatori i njihova imena objavljena su na internetskoj stranici HDZ-a kao i iznosi koji su donirani.

'Nikad ni na jednom političkom tijelu HDZ-a pa niti na Predsjedništvu HDZ-a nije se raspravljalo ili zagovarao drukčiji način osim toga. To je lako provjerljivo jer smo svake godine predavali završni račun Državnoj reviziji i ona je davala bezuvjetnu ocjenu, što znači da smo poslovali po zakonu. Svaku drugu insinuaciju neka istražuju državna tijela i neka vide tko imenom i prezimenom stoji iza toga', zaključuje Jarnjak. (A.E./ Agencija VLM)

Na pitanje da li je on politički atentator Anto Nobilo rekao je da 'izgleda da je Vladimir Šeks opet nervozan, što je dobro za Hrvatsku jer je u svojim kombinacijama malo uzdrman'. 'Čim je Šeks uzdrman onda je to dobro za demokraciju i pravnu državu. Tako da to mene ne uzbuđuje, već me raduje kada je Šeks nervozan', rekao je Nobilo.

Nobilo je opovrgnuo navode da je njemu Polančec samo puko sredstvo. 'Naravno da je to neistina, možete pitati Polančeca da li je on zadovoljan ili nije zadovoljan s mojom obranom. Moj interes nije kriminalizirati HDZ, moj interes je da Hrvatska počne funkcionirati kao uređena pravna država', rekao je Nobilo i dodao da to nema veze s njegovim odvjetništvom. 'Ja ne mogu kao građanin mirno gledati kako izbijaju afere i kak se utvrđuje da se HDZ u prošloj kampanji financirao kriminalnim novcem i da nitko ništa ne poduzima.'

Upitan o propalom planu da postane ministar Nobilo je rekao da je 2007. pobijedio HDZ. 'Teško da bih ja mogao biti ministar pravosuđa u HDZ-ovoj vladi, niti bi ja to htio niti bi oni to htjeli. Ja se nikada nisam kandidirao za ministra pravosuđa, ja se jako ugodno osjećam u svojoj funkciji koja je funkcija slobodnog čovjeka, jer, čim ste u stranci onda ste pod stranačkom stegom', rekao je Nobilo.

Polančecov odvjetnik rekao je i kako HDZ ima odličnih članova, časnih ljudi, no da je vrh HDZ-a postao teret za svoju državu. 'HDZ mora otići da bi Hrvatska profunkcionirala kao prava država. Svi upiru prstom u Sanadera, pa nije on osnovao HDZ. Prema tome, HDZ mora napraviti jednu katarzu, suočiti se sa svim kriminalnim aktivnostima, iz toga izvući pouke i napraviti totalnu preobrazbu. Smatram da Hrvatska mora imati jednu nacionalnu, desnu stranku, konzervativnu stranku, ali drugačije koncipiranu', zaključio je Nobilo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene