Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački Hrvati počastili su predsjednika Ivu Josipovića dalmatinskim pjesmama.


Predsjednik Ivo Josipović izrazio je želju da se susretne s Hrvatima koji žive u Njemačkoj pa je organizirano druženje u hotelu Adlon u kojem je odsjeo.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!' Slika nije dostupna VIDEO Pripremili ga na skok s povezom na očima, a onda je uslijedio šok...!

>> 'Merkel nam daje punu potporu'

>> Njemački komplimenti za Josipovića

Među 20-ak Hrvata koji su ga posjetili bila je i jedna klapa. Josipoviću su otpjevali par dalmatinskih pjesama, od kojih su jednu izveli na njemačkom jeziku.

Treći dan posjeta Josipović će biti u Mainzu gdje će se u podne sastati s predsjednikom vlade države Rheinland-Pfalz, Kurtom Beckom. U 15:30 sati hrvatski predsjednik će se sastati s Helmutom Kohlom, a za taj se sastanak prijavio velik broj novinara.

Josipovića će dočekati i prosvjed HČSP-a

Josipovića će u Mainzu oko 16 sati dočekati i prosvjed kojeg je organizirala Hrvatska čista stranka prava. HČSP se protivi Josipovićevoj politici i od njega će tražiti da se založi za procesuiranje zlodjela jugokomunističkog sustava. Također, od njega će tražiti da podrži akciju posmrtnog oduzimanja najvišega njemačkog odličja Josipu Brozu Titu.

U 17 sati Josipović će biti na hrvatsko-njemačkom gospodarskom forumu kojem će prisustvovati hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Miro Kovač, ministar gospodarstva Đuro Popijač, njegov njemački kolega Rainer Brüderle i brojni hrvatski i njemački gospodarstvenici.