Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Imamo veliki problem"

Most u koji je uloženo 20 milijuna eura nije sve oduševio: "Sreća da se nije nešto ozbiljnije dogodilo"

Aktualno Galerija Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 17 Otvoren mosta preko rijeke Cetine - 17 Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX Frane Novaković, Mjesni odbor Čažin Dolac Frane Novaković, Mjesni odbor Čažin Dolac Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr U zaleđe Omiša stižu kolone U zaleđe Omiša stižu kolone Foto: DNEVNIK.hr +0 Frane Novaković i Ivan Kaštelan Galerija 1/5 >>
Mještana Tugara, naselja u zaleđu Omiša, danas su prosvjedovali zbog otvorenja mosta. Detalje je saznao Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Iznad Omiša u ponedjeljak je službeno otvoren most dugačak četiri kilometra, s dva tunela i mostom 70 metara iznad Cetine. Vrijednost radova iznosila je više od 20 milijuna eura, no nisu svi zadovoljni njime.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan pričao je s Franom Novakovićem iz Mjesnog odbora Čažin Dolac iz Tugara. Stanovnici tog naselja danas su prosvjedovali ispod novoizgrađenog mosta zbog toga što nije riješen problem prometne sigurnosti u njihovu mjestu.

"Imamo jako velik problem, bez obzira na ovu obilaznicu. Mi tražimo rekonstrukciju nogostupa zato što su Tugare, nakon grada Omiša, najveće naselje u okolici", rekao je Novaković te nadodao kako u naselju ima puno mladih obitelji.

Pročitajte i ovo Prosvjed djelatnica biogradskog vrtića - 1 Nakon dva tjedna štrajka Odgojiteljice rezignirane: "Najteže je bilo kad smo morale izlaziti na stražnje dvorište koje je zapravo odlagalište otpada"

"Ljudi do trgovina, vrtića i škola hodaju po kolniku, koji je, nažalost, i sam uzak. Kad se dva kamiona mimoiđu, oni moraju stajati da bi jedan drugi propustio, a kako tek kad su pješaci", rekao je Novaković. 

Spomenuo je i nekoliko incidenata koji se dogodili ispred same škole. 

"Nažalost, tu se često pretječe. Sigurnost je već bila ugrožena, sreća da se nije nešto ozbiljnije dogodilo", nadodao je Novaković. 

Cesta se na nekim dijelovima nalazi na metar od kuća. 

"To je cesta koja je projektirana prije 100 i nešto godina u potpuno drukčijim uvjetima. Sada su one neadekvatne. Ležeći policajci samo su pokušaj saniranja tih problema, međutim to je privremeno krpanje i nije dugoročno rješenje", rekao je Novaković. 

Treba nadodati kako cijelom omiškom zaljevu stalno prijete stijene. To bi se moglo barem djelomično riješiti probijanjem tunela od 300, 400 metara, ali nažalost to još nije ni u županijskim planovima.

  Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Znate li da imate pravo na odštetu za autosjedalicu? Čeka vas borba s osiguravateljem, a ovo je način da dobijete novac

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene