Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: DNEVNIK.hr

Nikola Grmoja osvrnuo se na izvoz nafte iz Hrvatske u Mađarsku te istaknuo kako to nije samo pitanje tržišta već su to geostrateški interesi koje bi Vlada trebala shvatiti ozbiljno.


Mostov Nikola Grmoja na konferenciji za novinare vezanoj za izvoz hrvatske nafte u Mađarsku kazao je kako već više od mjesec dana čeka odgovor vladajućih.

Vezani članci Nikola Grmoja Reakcija HDZ-a na prozivke iz Mosta i SDP-a: "Očajnička borba protiv neovisnosti pravosuđa" Zgrada Ine Oglasili se iz Janafa i objavili Memorandum koji su potpisali s INA-om

"Dokaz je to da su krili informacije. Samo jedna politička opcija u Saboru je bila na linji zaštite interesa. Sjetimo se kako je započelo to s INA-om i što je napravila Plenkovićeva vlada", rekao je Grmoja i spomenuo "čudnovat način" na koji je očuvan kvorum i kako je taj zakon donesen te se pita "zašto podoguju mađarskim interesima".

Na pitanje novinara osvrnuo se i na izjavu ministra Ćorića koji je izvoz nafte izjednačio s kupanjem stanih turista na plaži.

"Ni jedna država u svijetu ne tretira energetikto u i interese kao pitnje samo tržišta, to su geostrateški interesi i svatko gleda kako biti samodostatan koliko je to moguće. Nisu ni HEP ni INA ni Janaf obične tvrtke na koje možemo gledati kao na plaže na kojima se strani turisti mogu kupati. To nije nerazumjevanje, nego se Ćorić pokušava izvući na jefitnu foru. Hrvatska nafta završava u mađarskim rafinerijama, zahvaljujući potpisu Ćorića na memorandum, a osam mjeseci nije odgovorio na pitanje", rekao je Grmoja te dodao kako je sustavno uništavanje sisačke rafinerije uzrok ovome što se događa.

"To je jedan sustavan plan na koji upozoravamo već tri godine", rekao je.

Mostov politički tajnik istaknuo je kako Plenkovićeva vlada nije ispunila obećanje i stoga mora odgovarati.