Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nisam paničario"

Tko je mladi hvarski liječnik koji je prvi pomogao otrovanim Talijanima

Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr)
Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Očevid na brodu Atlantia (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Foto: Atlantia Cruising +1 Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Galerija 1/6 >>
Nikicu Karkovića (25), liječnika koji je prvi izašao na intervanciju na brod na kojem su se Talijani otrovali ugljičnim monoksidom za svoj rad dobio je pohvale docentice Branke Polić.

Mladi liječnik Hitne medicinske pomoći s Hvara Nikica Karković (25), imao je "vatreno krštenje". On je medicinu diplomirao prošle godine, a od 1. srpnja je zaposlen na Hvaru. Upravo on dočekao je u hvarskoj luci brod na kojem su bili Talijani otrovani ugljikovim monoksidom.

"Nitko se od mojih starijih kolega ne sjeća ovakvog slučaja. Imao sam hitnih slučajeva, ali ne ovakvih", rekao je Kraković za Slobodnu Dalmaciju. Za pravodobnu i pravovoaljanu reakciju dobio je pohvale docentice Branke Polić na konferenciji za novinare. Ona je rekla da su se zahvaljujući Krakovićevoj reakciji 'stekli uvjeti za nastavak liječenja u splitskoj bolnici'.

"Znao sam da moram biti spreman i da ništa ne smijemo prepustiti slučaju. Odmah smo krenuli prema luci, smatrao sam da je bolje da dođemo ranije, da mi čekamo njih, a ne oni nas. Stigli su nakon 15 minuta, čim smo ušli na palubu vidjeli smo dvoje djece bez svijesti. Održavali smo im vitalne funkcije i zatražili prijevoz helikopterom. Na ostale članove broda nisam se previše obazirao jer su bili u relativno dobrom zdravstvenom stanju i nitko se nije žalio na probleme. Od prve dojave da se nešto ružno dogodilo do dolaska u KBC Split prošlo je sat vremena" ispričao je mladi liječnik za spomenuti medij.

Pročitajte i ovo Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) vlasnik bez komentara Ovo je brod Atlantia na kojem se dogodila nesreća talijanskim turistima: Članovi posade su u šoku!

Pročitajte i ovo Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Vlasnik i kapetan broda Atlantia pušteni iz pritvora Djeca otrovana na brodu smrti su boljeg zdravstvenog stanja, ali i dalje ne dišu samostalno: Ako im se organi oporave u narednim danima, skinut će ih s respiratora

Na brodu je preminuo Eugenio Vinci (57), dvoje djece u dobi od 5 i 11 godina u kritičnom je stanju u splitskoj bolnici, otkazale su im vitalne funkcije i stanje im je i dalje nrepomijenjeno. Još troje odraslih koji su se otrovali imali su blaže posljedice i oporavljaju se.

"Ni u jednom trenutku nisam paničario"

"Majka djece je bila uzrujana, a imali smo i problem u komunikaciji jer su pričali samo talijanski. Djecu smo prevezli u ambulantu gdje smo čekali helikopter. Ja sam išao s njima kao pratnja. U Splitu sam kolegama prenio što sam sve poduzeo i predao sam im oboljele. Držao me adrenalin, ni u jednom trenutku nisam paničario, znao sam da moram ostati pribran. Zajedno s dvojicom medicinskih tehničara učinio sam sve što sam mogao da bih pomogao toj djeci. Nadam se da će sve biti u redu s njima" dodao je.

U četvrtak ujutro u pritvoru su završili vlasnik (23) i kapetan (27) broda. Sumnja se da su 8. kolovoza ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg je rada došlo do istjecanja ugljikovog monoksida. Danas ujutro su odvedeni pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog teškog kazenog djela protiv opće sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene