Policija je kazneno prijavila 44-godišnjaka kojega sumnjiči da je 39-godišnjeg naručitelja građevinskih radova oštetio za 140 tisuća kuna jer dogovoreno preuređenje kuće nikada nije završio, izvijestili su iz primorsko-goranske policije.

Galerija


Uz to, osumnjičeni je državni proračun oštetio za oko 37.000 kuna jer nije obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost. Stoga je prijavljen za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnja se da je održavao u zabludi 39-godišnjeg naručitelja radova u vezi s izvođenjem građevinskih radova preuređenja dijela kuće te da je tri kaznena djela počinio kao odgovorna osoba tvrtke s riječkog područja, od početka srpnja do kraja kolovoza 2019.

Osumnjičeni dogovorene radove nije završio niti je obračunao, prijavio i platio porez na dodanu vrijednost, a od srpnja do kraja 2019. nije ispostavljao potrebne račune niti je vodio poslovne knjige koje je bio dužan voditi, naveli su iz policije.