Zaglušujuća buka građevinskih strojeva koja traje cijeli dan, uz prašinu, paklene vrućine već je tjednima dio svakodnevnice dijela pacijenata i pacijentica u splitskom Kliničkom bolničkom centru. Zabrane radova nema ni ove sezone zbog korone.


''Od silne buke koju prave bageri i štemalice ne mogu se djeca ni odmoriti, ni oporaviti bez odmora. Svima je već puna kapa da usred sezone i po ovim nepodnošljivim vrućinama lupaju po cijeli dan od sedam do 19 navečer točno ispod Dječjeg odjela KBC-a Split. Vidimo da i turisti okolo ''uživaju''. Prestrašno je ovo'', požalila nam se naša čitateljica, koja je već mjesec dana u KBC-u Split s bebom.

Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 1 Počelo uređenje parka Maksimir: Pogledajte što je izronilo nakon isušivanja jezera

Problema su svjesni, naime, iz KBC-a Split su za Dnevnik.hr objasnili su da je riječ o radovima na rekonstrukciji i uvođenju kanalizacije u Roosveltovoj ulici s južne strane KBC-a.

Radove izvodi Vodovod i kanalizacija, a naručitelj je Grad Split. Predviđeni rok završetka radova je studeni ove godine.

''Razumljivo je nezadovoljstvo zbog buke kod bolesnika i kod djelatnika. Međutim, bolnica nažalost nema mehanizme da utječe na tijek i obuhvat građevinskih radova'', kazala je pomoćnica ravnatelja KBC-a Split Slavica Dajak.

Riječ je o projektu "Izgradnje prometnice s instalacijama komunalne infrastrukture u nastavku Rooseveltove ulice u Splitu" investitori "Vodovod i kanalizacija", Grad Split i HEP, a zbog složenosti izvođenja predmetnih radova kojima se obavlja rekonstrukcija i izmještanje postojećeg kanalizacijskog kolektora tehnološki i sigurnosno radove je potrebno izvoditi u sušnom razdoblju. Naime, uslijed obilnih ili dugotrajnih padalina postoji mogućnost plavljenja građevinske jame i narušavanja njezine stabilnosti.

Slika nije dostupna Novo i u turističkoj ponudi Splita: Buka i prašina, odmor iz snova - na gradilištu

Zbog građevinskih radova u srcu sezone žalili su se ranije i drugi građani, no njihova zabrana u Splitu ni ove godine nije donesena zbog pandemije uzrokovane virusom COVID-19 tijekom koje se veći dio perioda nisu mogli izvoditi radovi, a uzimajući u obzir potrebu pomoći gospodarstvu kao i smanjenu stopu turizma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju