Obavijesti Video Pretražite Navigacija
voda ispravna za piće

Splitski vodovod utvrdio da nema zagađenja: Ženi iz slavine ipak nije curila nafta...

Voda za piće (Foto: Getty Images)
Voda za piće (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
U četvrtak ujutro iz slavine u jednoj splitskoj ulici navodno je potekla – nafta. Kako je za portal Slobodna Dalmacija ispričala čitateljica iz Tijardovićeve ulice, voda se ubrzo razbistririla, no miris nafte i dalje se osjetio. Iz Vodovoda i kanalizacije Split zaključili su da je voda zamućena u jednom stanu u jednoj zgradi, i to zbog problema s bojlerom.

Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije kazali su da su njihove ekipe bile na nekoliko lokacija na terenu te su uzeli uzorke koji su svi ispravni i nema nikakvih zamućenja.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Mjesto Ruda - 1 U Dalmatinskoj zagori Deseci tisuća ljudi ostali bez vode, zamalo se dogodila i katastrofa, ali stižu dobre vijesti: ''Kvar je popravljen''

''Svi fizikalno-kemijski i mikrobiološki pokazatelji kvalitete pitke vode u vodoopskrbnom sustavu šireg splitskog područja u potpunosti su uredni i voda je ispravna za piće i upotrebu bez ograničenja'', poručili su iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Provjerom stanja na terenu, iz VIK-a su zaključili da se radi o izoliranom slučaju. ''Potrošač u čijem je stanu zabilježeno prolazno zamućenje obaviješten je kako je zamućenje izazvao problem u internoj instalaciji te je upućen da popravi bojler u kuhinji'', rekli su iz Vodovoda i kanalizacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene