Voda za piće (Foto: Getty Images)
Voda za piće (Foto: Getty Images)

U četvrtak ujutro iz slavine u jednoj splitskoj ulici navodno je potekla – nafta. Kako je za portal Slobodna Dalmacija ispričala čitateljica iz Tijardovićeve ulice, voda se ubrzo razbistririla, no miris nafte i dalje se osjetio. Iz Vodovoda i kanalizacije Split zaključili su da je voda zamućena u jednom stanu u jednoj zgradi, i to zbog problema s bojlerom.


Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije kazali su da su njihove ekipe bile na nekoliko lokacija na terenu te su uzeli uzorke koji su svi ispravni i nema nikakvih zamućenja.

Vezani članci Smijenjen direktor Splitskog vodovoda (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Splićanima je dosta, željni su pitke vode: Smijenjen direktor vodovoda, moguće su i tužbe Vodomjer (Foto: Dnevnik.hr) Gubici u vodovodu veći od 50 posto: Jedna splitska ulica trošila vodu koju nije plaćala

''Svi fizikalno-kemijski i mikrobiološki pokazatelji kvalitete pitke vode u vodoopskrbnom sustavu šireg splitskog područja u potpunosti su uredni i voda je ispravna za piće i upotrebu bez ograničenja'', poručili su iz Vodovoda i kanalizacije Split.

Provjerom stanja na terenu, iz VIK-a su zaključili da se radi o izoliranom slučaju. ''Potrošač u čijem je stanu zabilježeno prolazno zamućenje obaviješten je kako je zamućenje izazvao problem u internoj instalaciji te je upućen da popravi bojler u kuhinji'', rekli su iz Vodovoda i kanalizacije.