U Parku Maksimir počeli su građevinski radovi u sklopu europskog projekta Gradski prozori u prirodu – unaprjeđenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture.

Galerija Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 12 Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 11 Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 10 +8 Uređuju se Prvo i Drugo maksimirsko jezero - 9

Zbog radova je ograđen je prostor oko Prvog i Drugog jezera, ali signalizacijom i usmjerenjima dane su upute kako sigurno zaobići prostor gradilišta i doći do Zoološkog vrta, objavili su iz parka i zahvalili posjetiteljima na razumijevanju i strpljenju.

Radovi na Prvom i Drugom jezeru uključuju čišćenje mulja s dna, rekonstrukciju mosta, uređenje flore i faune te proširivanje i dodavanje novih staza, kao i uređenje pristaništa za čamce na mjestu na kojem je i prvotno pušteno u funkciju.

Autom na more Autom na more: Krilaticu shvatio doslovno pa se provozao vodenom površinom

Policija, ilustracija Tragedija kod Molva: U jezeru se utopio 23-godišnji mladić, ronioci izvukli tijelo

Iz Parka naglašavaju da će flora i fauna jezera biti zbrinuta onako kako je propisano nacionalnim i EU propisima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju