Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako to već tradicionalno biva, čim se vrijeme poboljša i stignu prvi turisti - kreću i bušenja, kopanja po obalnim gradovima. I uži centar Splita posljednjih je dana veliko gradilište...


Kao dobrodošlicu, prve splitske turiste dočekali su - teška mehanizacija i građevinski radovi.

Vezani članci Ilustracija U čekanju nove sezone i tragedije: U Dalmaciji nedostaju timovi hitne pomoći, na dva otoka baš je kritično Centar Splita izvan turističke sezone - 1 Obrtnici na kolektivnom godišnjem odmoru: "Stanje je užasno. Ništa nema za građane, sve je prilagođeno turistima"

'Mislim da nije pravo vrijeme za ovo. Vjerujem da znaju što rade. Ne smeta mi, ali kod nas bi to sigurno radili u drugo vrijeme godine', kazao je Dan, turist iz Australije.

Neki su rukama pokrivali uši. Uređuje se prilaz trajektnoj luci. Iz Lučke uprave poručuju - radovi će biti gotovi tek krajem lipnja. Nisu kažu, mogli raditi prije zbog papirologije i procedure, odnosno - javne nabave.

Splićani su zgroženi.

'Tu su kopali asfalt i prašina je bila i iznad broda. Ljudi su iz kabina izletili van i gledali šta se događa. Ovo je gore od katastrofe'.

'Mislim da nije vrijeme za ovo. To je trebalo zimi raditi. Nije dobro za turizam'.

'U nas ništa nije normalno. Ovo se moglo zimi raditi, a ne sada. Ovo je sramota'.

Grad ovdje uređuje novo stajalište za autobuse i taksije. Iako strojevi danas miruju, već u ponedjeljak će raditi. Sve će, uvjeravaju iz grada, biti gotovo početkom lipnja.

'Mi određene stvari moramo raditi. Turista u Splitu ima tijekom cijele godine. Za ovo je trebalo ishoditi nekakve papire, imali smo treći četvrti mjesec ružno vrijeme i čim smo uhvatili bolje vremenske prilike krenuli smo znajući da ćemo do početka sezone to završit'', kazao je Špiro Cokarić, pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo.

A i danas se radi na Turističkoj palači. Nalazi se uz samu Rivu. Neće biti dovršena ubrzo.

'Nedavno je produžen rok izgradnje za 60 radnih dana od dobivanja izmjene i dopune pravomoćnosti dozvole jer do zastoja u radovima je došlo zbog konzervatorskih istraživanja', kazao je pročelnik.

Pa će i buduće splitske turiste dočekati - radovi. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju