Nezapamćeni pomor ribe dogodio se u rijeci Karašici. Uginule su tone ribe, a što je uzrok uginuća, utvrđuju inspekcije.

Galerija Pomor ribe u Karašici - 1 Pomor ribe u Karašici - 2 Pomor ribe u Karašici - 3 +6 Pomor ribe u Karašici - 4

U rijeci Karašici uginule su tone i tone ribe. Željko Macanić, voditelj Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac, tijekom 20 godina službe, kaže, takvo nešto nije doživio.

"35 kilometara rijeke Karašice je mrtva rijeka. Vidite boju – tamna boja nafte. Vidite uginule somove, štuke", rekao je.

Rijeka Karašica čista je do kanala Putna, a iz tog se kanala u rijeku ulijevaju nečistoće. Zasad nadležne službe nisu službeno potvrdile koji im je izvor. Iz Hrvatskih voda kažu da je uginuće riba vjerojatno rezultat hidroprilika, a da nije problem u održavanju.

Krim policija uzela je uzorak vode, a veterinari uzorke riba koje su poslali u Zagreb na Veterinarski institut. Poslano je sedam vrsta riba.

"Nikada dosad nije opisano da od neke bolesti ugibaju ribe različitih vrsta i kategorija u tako kratkom vremenu. Tako da nije objektivno očekivati i sumnjati da je bolest bila uzrok pomora", rekao je Dražen Oraić s Hrvatskog veterinarskog instituta.

Ministar financija Zdravko Marić - 1 Prije godišnjih odmora, premijer ministre okupio na zanimljivom mjestu, oni otkrili svoje planove: "Ovo mi je prvi odmor bez porezne reforme"

Pelješki most A gdje su kacige i distanca? Juričan prijavio Plenkovića državnoj inspekciji: ''Što da je neki element pričepio njegov ego? Tragedija"

Što god da se utvrdi, štete su velike.

"Mi smo oštećeni za tone i tone ribe. Na 100 metara dužine skupljeno je 100 kilograma", rekao je Macanić i dodao: "Tu nema povratka."

Uzroci uginuća trebali bi biti poznati za dva tjedna, kada će biti objavljena analiza Veterinarskog instituta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju