Obavijesti Video Pretražite Navigacija
19. obljetnice obrane Šibenika

Nezadovoljni iskrivljavanjem istine o Domovinskom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 19. obljetnice obrane šibenskoga kraja od napada agresorske JNA, dvadesetak zapovjednika Zbora narodne garde i policije, aktivnih sudionika rujanskog podviga, izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su ocijenili, stalnog iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu.

Bivši načelnik policije koji je organizirao obranu Šibenika Nikola Vukošić oštro je prosvjedovao protiv istupa generala Rahima Ademija u medijima te njegovih tvrdnja da topovi s bitnica na otoku Žirju nisu pridonijeli obrani šibenskoga kraja u rujanskome podvigu te da je vojarna na Zečevu, koja je imala važnu ulogu u obrani Šibenika 1991., osvojena 'uz tešku muku'.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Dostava pošiljaka: Ilustracija - 5 Gdje je zapelo? Je li ovo rekord? Poslali pošiljku na kratku relaciju, nevjerojatno koliko je putovala: "Čak i u vrijeme rata je pošta funkcionirala točno u dan"

'Zečevo je osvojeno bez jednog ispaljenog metka. Da je u Zečevu netko pucao po nama, mi sigurno ne bismo ostavili Dragu Šikanju, koji je kao podoficir JNA službovao u toj vojarni u vrijeme preuzimanja, za zapovjednika obalne bitnice Zečevo', izjavio je Vukošić, dodajući kako 'agresorska vojska, da se topovi sa Žirja nisu 'dobacivali' do Šibenskog mosta, ne bi od njih strahovala, što se vidi iz svih njihovih ratnih dokumenata'.

'Razočarani ponašanjem jednog branitelja'

Željko Baltić, zapovjednik žirjanskih bitnica, vidljivo potresen, novinarima je rekao kako je razočaran zbog ponašanja jednoga hrvatskog branitelja, koji k tome ima i čin generala, što 'na takav način izvrće istinu i svoje ratne zasluge'.

'Ako se žirjanski topovi nisu 'dobacivali' do mosta i nisu imali ulogu u obrani Šibenika, moram li ja svim braniteljima koji su ratni staž proveli tamo kazati kako su lažno stekli status?' upitao je Baltić. Dodao je kako u Domovinskom ratu nema mjesta na zaslužnije i manje zaslužne pojedince, da su svi jednako pridonijeli u borbi protiv neprijatelja. Smatra kako je došlo vrijeme da se ratu za obranu Domovine da samo onaj smisao koji je i imao, sa svim točnim činjenicama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene