Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ponesite kišobrane, očekuje se kiša, čak i jače nevrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ponedjeljak ćemo provesti uz nestabilno vrijeme, s kišom i pljuskovima, a ponegdje i jačim nevremenom.

Kišu nećemo izbjeći ni na početku novog tjedna. Iako nad Hrvatskom zasad nema izraženijih fronti, a tlak je zraka u prizemnom sloju i povišen, na visini se zadržava vlažan, nestabilan zrak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Jutro će u ponedjeljak na kopnu biti uglavnom oblačno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Ipak, posvuda će povremeno biti kiše ili pljuskova, a može doći i do grmljavine. Kišni oblaci najviše će se  zadržavati na karlovačkom području pa će krenuti prema gorskoj Hrvatskoj, zbog čega se na tom području očekuje najviše kiše.

Niske temperature

U sjevernom dijelu zemlje puhat će uglavnom umjerena bura, a na srednjem i južnom dijelu jugo i istočnjak. Temperatura će na kontinentu biti od 8 do 13 stupnjeva, a na Jadranu od 14 od 18 stupnjeva.

Poslijepodne će u ponedjeljak donijeti nešto povoljnije vrijeme. Međutim, iako je vjerojatnost kiše veća tijekom jutra, ne može se isključiti mogućnost da će i tijekom popodneva padati. Bit će i malo sjeveroistočnog vjetra, a očekuje se da će temperatura biti u intervalu od 15 do 18 stupnjeva.

Slavonija

I u Slavoniji će se poslijepodne zadržati pretežno oblačno. I dalje može biti kiše, a puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura će biti od 16 do 19 stupnjeva.

Gorje

U gorju će u ponedjeljak biti više oblaka nego sunca, ali bi na Jadranu moglo biti i sunčanih razdoblja. Ipak, mogućnost kiše ne može se isključiti niti na jednom području. Na moru će puhati uglavnom umjerena bura. Temperatura će biti između 18 i 22, a u gorju i u najtoplijem dijelu dana bit će ispod 15 stupnjeva.

Dalmacija

Promjenjivo vrijeme ostaje i u Dalmaciji. I ondje će poslijepodne doći do sunčanih razdoblja, uz mogućnost pokojeg pljuska. Puhat će jugo i istočnjak koji će tijekom ponedjeljka slabiti. Poslijepodne ili prema kraju dana na sjeveru će na nekim mjestima puhati i bura. Temperatura će biti od oko 20 stupnjeva na sjeveru do 23 stupnja na jugu Dalmacije.

Bolje vrijeme ne očekuje se ni ostatak tjedna

Vrijeme će do kraja tjedna ostati promjenjivo i nestabilno. Osim sunčanih razdoblja, i dalje će povremeno biti kiše ili lokalnih pljuskova. Nešto bolje vrijeme očekuje se od četvrtka.

Iako je još uvijek nemoguće sa sigurnošću predvidjeti kakvo će vrijeme biti sljedećeg vikenda, možete računati oko 20 stupnjeva danju i oko 10 stupnjeva tijekom noći i u jutarnjim satima.

Iako bi na moru trebalo biti malo više sunca nego na kontinentu, idućih dana i ondje postoji mogućnost lokalnih pljuskova. Puhat će bura i sjeverozapadnjak, no bit će relativno toplo.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene