Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o povlačenju s tržišta Nestleovog proizvoda za dojenčad i malu djecu.


S tržišta se povlače Žitne pahuljice 8 žitarica s dodatkom kulture Bifidobacterium lactis od 600 grama koje su proizvedene u Španjolskoj.

'Prema informaciji zaprimljenoj putem sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFF) Nestle Adriatic d.o.o. dobrovoljno povlači proizvod Prerađena hrana na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu „Žitne pahuljice 8 žitarica s dodatkom kulture Bifidobacterium lactis“.

Kontrolom gore navedenog proizvoda utvrđeno je da isti zbog povećane količine tropanskih alkaloida ne udovoljava Uredbi komisije (EZ) br. 239/2016 od 19. veljače 2016 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 1881/2006 u pogledu najvećih dopuštenih količina tropanskih alkaloida u određenoj hrani na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu', priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Interna oznaka proizvoda je: D12267051HRB, Serija: 52780291, Proizvodnja: listopad 2015.
 

Vezani članci Yuki - 3 ''Kao da mi je netko ubio dijete'': Gdje je nestao Yuki i jesu li mu presudili lovci? Mještani žive u strahu od pucnjave Cjepivo za afričku svinjsku kugu Opasni virus koji pogađa svinje na pragu Hrvatske: Smrtnost se penje i do 100 posto
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju