Gužve na Črnomercu nakon iscrtavanja novih parkirnih mjesta
Gužve na Črnomercu nakon iscrtavanja novih parkirnih mjesta Foto: Facebook/Mario Grabic/DNEVNIK.hr

Nakon nove regulacije prometa zbog parkirališnih mjesta na zagrebačkom Črnomercu i dalje se stvaraju nesnosne gužve o čemu svjedoči i snimka našeg čitatelja.


Nakon što su na zagrebačkom Črnomercu ocrtana nova parkirališna mjesta, a dvosmjerna ulica Vrhovec postala jednosmjerna, u tom je zagrebačkom kvartu nastao pravi kaos.

Vezani članci Građani s Črnomerca ne žele reciklažno dvorište - 4 Građani na Črnomercu izašli na ulicu, ne žele reciklažno dvorište uz stanove Gužva na Vrhovcu Taktički potez? Bandić nakon špice obišao ulicu u kojoj se stvaraju nesnosne gužve, građani bijesni: ''To je kao da dođete provjeriti ima li gužve u kolovozu"

Zagrepčani s Črnomerca kažu kakvo je ovakvo zatvaranje ulica preko noći nebulozno. Promet je naime preusmjeren u okolnu ulicu Antunovac koja je i prije novog prometnog rješenja bila preuska. Zbog svega se stvaraju nesnosne gužve u kojima živce gube vozači automobila, ali i autobusa, o čemu je u srijedu detaljno izvijestio Dnevnik Nove TV.

Da je situacija nepodnošljiva najbolje svjedoči snimka jutrošnje gužve u ulici Antunovac gledatelja Marija Grabića koju možete pogledati u nastavku.

„Gospodo iz gradske četvrti i mjesnog odbora, ovako vam izgleda cesta u Antunovcu rano ujutro. Slobodno označlite Policijsku upravu Črnomerec ili onoga tko je dao odoborenje za ovakvu regulaciju prometa“, poručio je Grabić uz snimku kolone na Facebooku.

Objasnio je kako je dodatna gužva nastala i zbog autobusa koji nije mogao proći, a strahuje kakva će tek biti situacija kad padne obilna kiša. 

"Nadam se da će Vijeće gradske četvrti izmijeniti ovu odluku", nada se Grabić.

 

Neki stanovnici smatraju kako su gužve posljedice odluke Grada koji je odlučio proširiti broj parkirnih mjesta kako bi se proširilo i područje naplate zone

Iz Grada pak kažu da je sve napravljeno po pravilima. Dobivena je suglasnost MUP-a, vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora, no građane koji tamo žive se pak nitko nije udostojio obavijestiti. Gradonačelnik obećava kako će se sve popraviti, ali jutrošnje snimke svjedoče kako je stanovnicima strpljenje na izmaku snaga.