Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedina neonatologinja u bolnici

Liječnica koja je dobila 39 tisuća kuna plaću: "Ništa mi nije poklonjeno, na pedijatriji sam danju i noću jer nema tko raditi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iskusna pulska pedijatrica provodi više vremena na poslu nego s obitelji. Samo prošli mjesec je, kako je rekla, odradila 11 dežurstava po 24 sata.

Neonatologinja Mirna Milevoj Ražem iz pulske bolnice dobila je 39 tisuća kuna plaće. Smatra kako joj ništa nije poklonjeno jer, kako kaže, radi za najmanje dvoje ljudi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok

"Ništa mi nije poklonjeno. Povrijedilo me što sada svi bruje i upiru prstom u mene kao da sam nešto ukrala. Nije moja plaća nikakva tajna. Podaci su javni i ono što dobijem na kraju mjeseca pošteno sam odradila", smatra dr.med. Mirna Milevoj Ražem, jedina pedijatrica neonatologinja pulske bolnice čija su mjesečna primanja u iznosu od 39 tisuća kuna mnoge šokirala, piše Glas Istre.

Dr. Milevoj Ražem ima najviše dežurstava u cijeloj bolnici. U lipnju je imala 316 radnih sati i doslovno spava na pedijatriji.

"Istina je da radim najmanje za dvoje ljudi. Da mene nema, ne znam tko bi radio. Bolnica nema ljudi, ustanova bi bila u još većim problemima. Ginekologija ne bi normalno funkcionirala, a žene bi se na porođaje slale u Rijeku. Prisutna sam na svim porodima. Pitajte šefa ginekologije što misli o tome da ostanemo bez neonatologa", kaže liječnica s 40-ak godina staža koja je nekoliko je puta bila proglašavana najdoktoricom.

Nema druge opcije

Bolnica je rješenje nedostatka liječnika potražila u umirovljenoj liječnici s dugogodišnjim iskustvom, jer druge opcije nema. "Ne sramim se svojih primanja, ali nije ugodno da o tome slušate i u cvjećarnici. Nisam preko noći dobila takva primanja. To su sve moji odrađeni sati, dežurstva i ogromna praksa. Ja sam taj novac po zakonu zaradila", kaže Milevoj Ražem, dodajući da je samo prošlog mjeseca dežurala 11 puta 24 sata jer nema tko.

"Radim minimalno za dvoje ljudi i sretna sam što me zdravlje dobro služi da mogu raditi. Svi moji kolege me podržavaju i mole boga da ne odem", ističe Milevoj Ražem.

Dodaje i da bolnica ima kadrova na specijalizaciji koji bi se trebali vratiti raditi u pulsku bolnicu. "Da bi netko postao neonatolog treba minimalno deset godina rada. Na pedijatriji sam noću i danju, a niti jedan porod se ne može planirati bez mene. Da ne radim toliko i da mene nema, bilo bi još više problema. Ovo je ispala paljba na mene, a tko uvijek dobije po nosu - radnik! Mnogi u bolnici ni ne zarade svoju plaću i samo se žale, spletkare, podmeću. Nemaju valjda pametnijeg posla", zaključila je Milevoj Ražem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene