Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Struka se digla na noge

Nema više rada 'u fušu' za liječnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog ministra Milinovića da za ravnatelje bolnica, predstojnike klinika i zavoda te šefove bolničkih odjela više neće biti privatne prakse, uzbunio je struku.

Na noge su se digli svi, osim liječnika na koje se najavljene promjene odnose. Između smjene u bolnici i poslijepodnevne šihte u privatnoj klinici liječnici kao da nisu našli vremena pojasniti što misle o Milinovićevim prijedlozima, a u njihovo ime prozborile su udruge. Umjesto zabrane rada u privatnim klinikama, struka predlaže strožu kontrolu sadašnjeg stanja. 'Treba ići individualno, ako je netko, bez obzira je li on ravnatelj, po prijašnjem zakonu mogao to radit i zbog toga si otvorio polikliniku sa rizikom da će raditi samo jednu trećinu radnog vremena, onda mu ne treba zabraniti, ali činjenica je da on mora na svom radnom mjestu obavljati svoje radne zadatke', rekao je Hrvoje Minigo iz Hrvatske liječničke komore.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bizaran popis Liječnici se šale asortimanom usluga koji nude: "Potvrda za oslobođenje od TV pretplate, potvrda o nevezanju pojasa u automobilu..." Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Valjalo bi tako izmjeriti učinak svakog liječnika, broj operacija, točnih dijagnoza, a na osnovu toga dozvole za privatnu praksu. 'Nemojmo zbog plodne vode i novorođenče žrtvovati. Neke probleme ako smo tijekom primjene ove odredbe vidjeli u sustavu probajmo ih ispravljati pravilnijim rješenjima', istaknuo je dr. Ivica Babić iz Hrvatskog liječničkog sindikata. Kakva god bila, riješena su u Hrvatskoj za sada privremena, a posljednji, ukupno četvrti model javnog i privatnog sektora isproban je 2008. godine. Dvije godine kasnije na redu je peti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene