Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što raditi kada vam se škola zapali? Upravo se to dogodilo u Puli, još prije godinu i pol. Dobili su obećanja države o brzoj izgradnji škole, ali obećanja su ostala samo obećanja.


Djeca su razmještena po lokalnim objektima. Gradske vlasti pak optužuju državu kako se maćehinski odnosi prema Istri, a učenici školu i dalje čekaju. Kada im je prije godinu i pol dana požar progutao školu, pulskim osnovnoškolcima svijet se srušio. 'Bio sam tužan jer nisam znao gdje ćemo ići sada, ali bio je dobar velečasni pa nam je izdao jednu školu. Bio sam bio sretan', rekao je školarac Josip. Država je obećala sufinancirati dio izgradnje nove škole nakon ishođenja svih potrebnih dozvola. Dozvole su došle, ali novac još putuje. Pula je preuzela financiranje, a gradonačelnik tvrdi kako se na ovom primjeru pokazuje da neki gradovi prođu bolje kad se dijeli novac.

Za novu školu 56 milijuna kuna

Vezani članci Prebrojavanje glasačkih listića u Istri - 1 Nakon što je IDS doživio potop u Istri, čeka ih još nekoliko dana strepnje: ''Imali smo dojavu da su glasale osobe koje se nisu niti nalazili u Hrvatskoj'' Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule Novi gradonačelnik Pule otkriva svoje prve poteze te kako mu je uspjelo poraziti IDS

'Tamo gdje je politička klima pogodna, a vrlo dobro znate tko je na vlasti u Zadru, da se tamo stvari financiraju, a tamo gdje je opozicija na vlasti na državnoj razini, a u Puli to jeste, naprosto ne dolazi na red proračun', rekao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule. Dok čekaju novu školu, učenici se prisjećaju starih školskih dana i škole koja je nestala u plamenu. 'Fali mi naše igralište, naše ljuljačke, lopte. Cure bi uvijek voljele preskakati vijaču, dečki bi igrali nogomet', rekla je učenica Gabriela. Nova škola stoji oko 56 milijuna kuna. Puljani će dati svaku osmu kunu za novu školu. Zanimljivo, posljednja je škola izgrađena prije 26 godina, a to ova koja je izgorjela.