Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progutao je požar

Nema novca za pulsku školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što raditi kada vam se škola zapali? Upravo se to dogodilo u Puli, još prije godinu i pol. Dobili su obećanja države o brzoj izgradnji škole, ali obećanja su ostala samo obećanja.

Djeca su razmještena po lokalnim objektima. Gradske vlasti pak optužuju državu kako se maćehinski odnosi prema Istri, a učenici školu i dalje čekaju. Kada im je prije godinu i pol dana požar progutao školu, pulskim osnovnoškolcima svijet se srušio. 'Bio sam tužan jer nisam znao gdje ćemo ići sada, ali bio je dobar velečasni pa nam je izdao jednu školu. Bio sam bio sretan', rekao je školarac Josip. Država je obećala sufinancirati dio izgradnje nove škole nakon ishođenja svih potrebnih dozvola. Dozvole su došle, ali novac još putuje. Pula je preuzela financiranje, a gradonačelnik tvrdi kako se na ovom primjeru pokazuje da neki gradovi prođu bolje kad se dijeli novac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

Za novu školu 56 milijuna kuna

'Tamo gdje je politička klima pogodna, a vrlo dobro znate tko je na vlasti u Zadru, da se tamo stvari financiraju, a tamo gdje je opozicija na vlasti na državnoj razini, a u Puli to jeste, naprosto ne dolazi na red proračun', rekao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule. Dok čekaju novu školu, učenici se prisjećaju starih školskih dana i škole koja je nestala u plamenu. 'Fali mi naše igralište, naše ljuljačke, lopte. Cure bi uvijek voljele preskakati vijaču, dečki bi igrali nogomet', rekla je učenica Gabriela. Nova škola stoji oko 56 milijuna kuna. Puljani će dati svaku osmu kunu za novu školu. Zanimljivo, posljednja je škola izgrađena prije 26 godina, a to ova koja je izgorjela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene