Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ima saznanja da se pojedine tvrtke lažno predstavljaju bolničkim zdravstvenim ustanovama kao suradnici HZZO-a te u ime HZZO-a obavljaju određena istraživanja i traže podatke.


Budući da je ovakvo predstavljanje lažno, HZZO u priopćenju moli sve ugovorne subjekte da se prije davanja bilo kakvih podataka prvenstveno obrate Direkciji HZZO-a radi provjere.

Vezani članci Slika nije dostupna Pretili bi više trebali izdvajati za zdravstveno osiguranje? Slika nije dostupna Lažno se predstavljaju u ime HZZO-a

U rujnu prošle godine se dogodilo nešto slično kada se u posljednjih nekoliko dana na području Zagreba u pojedinim naseljima (Špansko, Prečko, Malešnica) pojavila skupina ljudi koja je u ime HZZO-a telefonski nazivala građane nudeći im besplatno mjerenje tlaka i šećera na kućnoj adresi, te potom prodaju aparata za mjerenje tlaka i šećera. HZZO je tada istaknuo da se bavi pravima iz obveznog zdravstvenog osiguranja, te sa svojim osiguranicima komunicira na uobičajen način - izravno u područnim uredima, ispostavama, na šalterima i u liječničkim ordinacijama.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju