Zdravstveni turizam jedna je od najbrže rastućih djelatnosti na svijetu. Iako Hrvatska ima sve što je za razvoj ove turističke grane potrebno – od stoljetne tradicije pa do mora, mediteranske klime i netaknute prirode – njezin puni potencijal još uvijek nije iskorišten.

Galerija


Gosti crikveničke rivijere spajaju uživanje u tipičnoj turističkoj ponudi i zdravstvenom turizmu.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku - 2 Korona uništila posezonu, ali nije sve izgubljeno. Dobre vijesti stižu s juga zemlje Zdravstveni turizam (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatske klinike privlače turiste iz cijelog svijeta, a Zagreb istražuje kako dograbiti još više zdravstvenih turista

"Dolaze osobe koje žele posjetiti ovu destinaciju tijekom godišnjeg odmora i unaprijediti svoje zdravstveno stanje", rekla je Vlasta Brozičević, vlasnica privatne poliklinike.

Širok spektar liječenja prepoznaju gosti iz cijelog svijeta.

"Rehabilitiramo respiratorne organe, astme, alergijske bolesti i to je ono što strani korisnici na svjetskoj razini prepoznaju", objasnio je Silvije Šegulja, zamjenik ravnatelja zdravstvene ustanove.

Zdravstveni turizam na globalnoj razini raste između 15 i 20 posto. Od njega se u Hrvatskoj godišnje zaradi oko 300 milijuna eura, a potencijala ima i za više od milijardu eura. Tradicija zdravstvenog turizma u Crikvenici duga je 130 godina.

Zdravstveni turizam na Kvarneru (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Zdravstveni turizam na Kvarneru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

"Broj gostiju koji dolaze vezano za zdravstveni turizam iz godine u godinu raste", potvrdila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Crikvenice.

Ne zaostaje ni druga strana Kvarnerskog zaljeva. Naime, Opatiju su prepoznali svjetski stručnjaci iz područja estetske medicine.

"Potražnja za estetskom medicinom raste. U zadnje je vrijeme prepoznata kao sigurna grana medicine", kaže Emanuele Bartoletti, estetski kirurg.

Zdravstveni turizam ne poznaje godišnja doba, zbog čega je zajamčena veća zarada, ali i produžetak turističke sezone na cijelu godinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.