Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ne želim nikoga podcjenjivati, ali SDP ima 56 mandata, a HNS sedam, i to su realne brojke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, rekao je danas novinarima u Slavonskome Brodu kako misli da SDP i HNS nisu u sukobu, ali mu je žao što se o nekim pitanjima ne mogu dogovoriti.

Na zamolbu novinara da komentira narušene odnose između tih dviju stranaka, Milanović je rekao: "Ja se ni s kim ne sukobljavam. Meni je žao što je došlo do nesporazuma i što se oko nekih stvari ne možemo dogovoriti. Ne želim nikoga podcjenjivati, ali SDP ima 56 mandata, a HNS sedam, i to su realne brojke."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

Istaknuo je kako o čelnici HNS-a (Vesni Pusić), koja ga je u jednom intervjuu nazvala "predatorom", i dalje misli ono što je i prije govorio, to jest da je njezin doprinos javnom djelovanju i demokraciji u Hrvatskoj velik. 

"O HNS-u u kampanji nismo rekli nijednu lošu riječ i neću ni sada", dodao je Milanović.

Unutarstranačka neslaganja u SDP-u pak i oštre kritike koje stižu na njegov račun gleda isključivo kroz prizmu izbora koji stranku očekuju.

"Predsjednika se i kritizira i hvali, i to je normalno", rekao je
Milanović, koji je siguran da se ta previranja neće loše odraziti na ugled stranke. "Nama su hrvatski građani već jednom honorirali demokraciju i otvorenost. U demokraciji ne možete ljudima govoriti što da govore i kada da govore. Tako se ponašamo. Sada je predizborno vrijeme. Naprosto, ljudski je i prirodno da neki traže svoj prostor", rekao je predsjednik SDP-a.

A na pitanje poziva li i on predsjednika Mesića da se nakon završetka mandata pridruži SDP-u, kao što je to nedavno učinio požeški SDP-ovac Zdravko Ronko, Milanović je odgovorio da su Mesićev značaj i težina u hrvatskome društvu i politici preveliki da bi ga netko pozivao.

"On najbolje zna što će napraviti i čime će se baviti kada više ne bude predsjednik. Ali, do toga ima još vremena", zaključio je Milanović.

Odgovarajući na pitanje treba li Hrvatska među prvima priznati Kosovo kada ono proglasi neovisnost, istaknuo je kako "u ovoj situaciji treba biti oprezan i ne treba biti prvi".

Milanović smatra da je s tim u svezi i Europska unija podijeljena. 

"Prema tome, reći da ćemo se ponijeti kao Europska unija ne znači ništa jer EU nema stava. U politici je najlakše nemati stav. Međutim, morat ćemo pričekati i vidjeti kakav je razvoj situacije", izjavio je Milanović, koji je s novinarima razgovarao uoči sastanka, zatvorenog za javnost, s brodsko-posavskim SDP-ovcima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene