Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se nakon dvodnevnog skupa u Opatiji na situaciju sa Slovenijom.


Tomislav Karamarko je rekao da je premijer Milanović odavno trebao riješiti pitanje Ljubljanske banke, a ne pet mjeseci prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

>> Hrvatska od 1. srpnja u EU? Sve ovisi o Sloveniji...

Vezani članci Dražen Jelenić Prijeti li mu smjena? Ministar Bošnjaković već je razgovarao s Jelenićem, čeka se očitovanje Vlade Slovenski premijer Marjan Šarec (Foto: AFP) Slovenski premijer pozvao parlament da ispita mađarsko financiranje Janšine stranke: "Ne čine to zato što si lijep..."

'Ako Hrvatska ne uđe u EU 1.srpnja, to će biti povijesna odgovornost ove Vlade, milenijska odgovornost', rekao je.

Inače, zatvoreni skup najviših tijela HDZ-a na kome političko vodstvo stranke raspravlja o pripremi i provedbi predstojećih lokalnih izbora nastavljen je danas u Opatiji plenarnim temama: o ustroju, organizaciji i načinu rada Izvršnog izbornog stožera za lokalne izbore, o umijeću uvjerljivog javnog nastupa te o etici i politici.

U dvodnevnoj klauzuri sudjeluje 250 članova najviših tijela stranke - Predsjedništva HDZ-a, Središnjeg odbora, Nadzornog odbora, Mladeži HDZ-a, Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, članovi Kluba utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman“ te saborski zastupnici, predsjednici Odbora HDZ-a i članovi izbornih stožera.

Na dvodnevnom zatvorenom skupu HDZ-a raspravlja se o pripremi i provedbi predstojećih lokalnih izbora, definiranju izborne strategije, izbornom sloganu te o smjernicama političkog marketinga, a Karamarko je novinarima jučer kazao da je smisao klauzure HDZ-a homogenizacija stranke te da će u fokusu interesa biti gospodarski program stranke i gospodarska situacija u zemlji. (S.T.K./ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook