Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mila Jelavić

'Ne mogu komentirati odluku o ukidanju zdravstvenog odgoja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić izjavila je u srijedu da ne može komentirati odluku Ustavnog suda o ukidanju Kurikuluma zdravstvenog odgoja dok ju ne pročita u integralnom obliku i naglasila je kako i dalje smatra da je nužno uvesti zdravstveni odgoj i obrazovanje u osnovne i srednje škole, uključujući i sastavnicu o spolnosti.

'Ne mogu komentirati ovu odluku dok ju ne pročitam u integralnom obliku', rekla je Mila Jelavić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari" Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno"

>> Omejec: Ustavni sud nije ukinuo zdravstveni odgoj!

'Pravobraniteljstvo za djecu i dalje smatra da je nužno uvesti zdravstveni odgoj i obrazovanje u osnovne i srednje škole, uključujući i sastavnicu o spolnosti. Ujedno podsjećam na odredbu Konvencije o pravima djeteta iz članka 3., u kojoj se navodi da 'u svim akcijama koje se odnose na djecu, bilo da ih poduzimaju javne ili privatne ustanove socijalne skrbi, sudovi, državna uprava ili zakonodavna tijela, najbolji interes djeteta mora imati prednost', istaknula je pravobraniteljica za djecu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene