Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveni odgoj privremeno se zabranjuje u osnovnim i srednjim školama odlukom Ustavnog suda. Kako je objasnila predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, nije se ispitivala sadržajnost zdravstvenog odgoja, već procedura njegovog donošenja.


'Ustavni sud nije ukinuo zdravstveni odgoj, dapače svojom odlukom Ustavni sud je podupro potrebu što kvalitetnijeg zdravstvenog odgoja, ispitivali smo isključivo postupak i pripremu uvođenja tog važnog i bitnog programa u naše škole, naprosto nije bila dobro pripremljena', kazala je predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović: Odluke Ustavnog suda treba poštovati, ali i razgovarati o njima Slika nije dostupna Jandroković: Vlada se agresivno obračunava s neistomišljenicima!

Djeca neće osjetiti neke veće promjene s obzirom da četvrti modul u većini škola nije još niti krenuo, tako da će sve biti po starom. Kada oni dođu sutra u školu i dalje će imati zdravstveni odgoj, ali kakav je bio od početka školske godine. Naravno, ravnatelji raznih škola, ali i profesori su zbunjeni.

>> Ovdje pročitajte cijelu odluku Ustavnog suda o zdravstvenom odgoju

'Sigurno da nije dobro, nije najsretnije rješenje. Školska godina je pri kraju, cirka još 20-ak dana do kraja školske godine i ovakve neke stvari sigurno će zahtijevati dodatna upustva, naputke resornog ministarstva da vidimo šta  i kako, na koji način ćemo privesti školsku godinu kraju', kazao je Ivan Vukšić ravnatelj škole u Rijeci.

Ustavni sud nije protiv zdravstvenog odgoja, oni nisu ispitivali niti sadržajnost samog zdravstvenog odgoja, već proceduru. Tu su utvrdili neke pogreške koje Ministarstvo mora ispraviti, a nema točnog roka do kada to moraju ispraviti. Poručili su, isto tako, da je njima svejedno kakva će biti sljedeća donsesna odluka - hoće li ona biti različita ili ista, bitno je samo da se poštuju demokratska načela.

Ekskluzivni intervju s predsjednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19:15!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju