Lanjski su Uskrs radnici Borova dočekali bez plaće. Za dostojne blagdane tada se pobirnuo Caritas. Ove godine je drugačija priča. Nova uprava zaposlila je 30-ak radnika, a želja im je udvostručiti proizvodnju.

Galerija


U Borovu se radi punom parom. Kroz ruke 660 radnika prođe 2000 pari obuće na dan. Dok su prošle godine brinuli za svoju egzistenciju, sada su zadovoljni.

Vezani članci Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Sjećate li se ''A je to''? Snimke s njihovih radnih mjesta izgledaju kao iz crtića Slika nije dostupna POBUNA RADNIKA Najavljeni štrajkovi i javni prosvjedi ako HEP bude poslužio za financiranje otkupa Ine

"U odnosu na prošlu godinu ova je super. Kolekcija nam je prelijepa. Nemamo više periode kad nemamo posla ili ne znamo hoćemo li dobiti plaću. Jednostavno bolje je", govori radnica Jasminka.

"Plaće su se povećale za onih 5% i na to nam je direktorica dala još nagradu, tako da smo zadovoljni", govori predsjednica Sindikata kožne obuće, Kristina Mihaljević.

Nova uprava - novo stanje (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nova uprava - novo stanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Nova je Uprava prije 6 mjeseci zatekla katastrofalno stanje. Prodala je dio zemljišta gradu, potpisala ugovore s ministarstvima obrane i unutarnjih poslova za proizvodnju čizama. Do kraja lipnja očekuju i završetak financijskog restrukturiranja.

Čime bi podmirili dospjele obveze prema financijskim institucijama i prema dobavljačima. Do kraja sljedeće godine očekujemo još dodatno povećanje proizvodnje i povećanje izvoza", govori direktorica Borova, Gordana Odor.

Sada proizvode pola milijuna pari obuće na godinu. Cilj je brojku udvostručiti. Put ka tome zapošljavanje je novih 30-ak radnika. Krajem veljače u Vukovaru se zatvorila druga tvornica obuće, pa je Borovo dijelu radnika pružio novu priliku.

Nova uprava - novo stanje (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Nova uprava - novo stanje (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Privatizacija Borova zasad je odgođena. S državom je dogovoreno da će se u potragu za strateškim partnerom ići kad tvrtka još malo ojača. Zasad su na dobrom tragu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr