Josipa Rimac (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Josipa Rimac (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) Foto: Hrvoje Jelavi?/Pixsell

Na natječaj za ravnatelja Nacionalnog parka Krka prijavila se i bivša kninska gradonačelnica te aktualna državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.


Josipa Rimac, aktualna državna tajnica u Ministarstvu uprave i bivša dugogodišnja kninska gradonačelnica, najizglednija je nova ravnateljica Javne ustanove Nacionalni Park Krka, prenose lokalni mediji.

Vezani članci Gabrijela Žalac i Josipa Rimac Kako se namještao državni kredit za vjetroelektrane? Josipa Rimac kod ministara lobirala za kredit, procurili SMS-ovi: "Otmite me" Jelena Pavičić Vukičević Jelena Pavičić Vukičević predala potpise: "Ovi vrijedni ljudi jamče sigurnost i stabilnost svih zagrebačkih projekata“

Pozicija ravnatelja NP Krka iznimno je privlačno radno mjesto, a nad izborom čelnika ingerenciju ima Vlada, tj. resorno ministarstvo pa bi bilo iznenađenje da Josipa Rimac izgubi, tvrdi šibenski portal Tris. 

Aktualni ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić izabran je na tu dužnost u veljači 2015., a prijavio se i na novi natječaj s ambicijom da konkurira za drugi mandat.

Osim Šakića, kandidirale su se i Josipa Rimac, ali i ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku Nella Slavica. Spekulira se kako je za tu atraktivnu sinekuru bio zainteresiran i direktor Zelenog grada Novica Ljubičić.

Rimac je za 24 sata potvrdila da se kandidirala.

"Razumijem vaš interes, ali biti kandidat znači samo mogućnost biti odabran. Tu će odluku donijeti struka kad vide sve programe i planove svih kandidata za ravnatelja", rekla je Rimac.

Tko će postati novi ravnatelj znat će se početkom veljače.