Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve veća podrška kolega

Nastavljen je štrajk sanitetskog prijevoza u Zagrebu: Hoće li im se uskoro pridružiti i kolege iz drugih gradova?

Sanitetski prijevoz iz Bjelovara, Karlovca i Šibenika uskoro bi se mogao pridružiti štrajku zagrebačkih kolega koji traže veće plaće.

Na Županijskom sudu raspravljalo se o mogućoj zabrani štrajka sanitetskog prijevoza u Zagrebu, a konačna odluka znat će se sutra. U međuvremenu, sanitetskom prijevozu dolazi sve veća podrška iz drugih gradova, pa bi im se u štrajku iz solidarnosti uskoro mogli pridružiti sanitetski prijevoz iz Bjelovara, Karlovca i Šibenika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec"

Podsjetimo, nezadovoljni su svojim plaćama i traže povećanje koeficijenata. U utorak su u ministarstvu pregovarali satima, no bez dogovora. Brojni pacijenti koji ovise o tom prijevozu kako bi otišli na pretrage nisu zakinuti. Uskočili su vozači ZET-a i timovi domova zdravlja. Uz to, 30 posto sanitetskog prijevoza mora raditi.

U zagrebačkom sanitetu njih ukupno ima 120. Traže izjednačavanje s timovima hitne pomoći, što bi značilo oko 1500 kuna veću plaću. Kažu nam da sada vozač u sanitetu ima između 4500 i 5500 kuna, a tehničar između 5000 i 6000.

Izjednačavanje, prema ministru, neće moći. Ipak, ponudio je povećanje koeficijenata. Koliko točno - nitko ne otkriva. "Žao mi je što socijalni dijalog nije rezultirao do sada pozitivnim pomacima, ono što sam ja mogao ponuditi, a da ne urušim sustav, jučer sam ponudio i nadam se da ćemo razgovorom doći do pravog rješenja", kazao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene