Obavijesti Pretražite Navigacija
ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Nema nastave do ispunjenja zahtjeva: U srijedu se štrajka u Gradu Zagrebu, presica će biti na Markovu trgu

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Štrajk u školama u Osječko-baranjskoj županiji (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Štrajk u školama u Osječko-baranjskoj županiji (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Objava XIII. gimnazije Zagreb o štrajku (Foto: screenshot) Objava XIII. gimnazije Zagreb o štrajku (Foto: screenshot) Foto: Screenshot Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Prosvjetari ne odustaju od štrajka (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Foto: Dino Stanin/PIXSELL +0 Branimir Milhalinec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija
Na redovnoj presici sindikata, zakazanoj za podne, objavljeno je da će u srijedu štrajkati osnovne i srednje škole u Gradu Zagrebu.

Sindikalci su na redovnoj presici potvrdili da će se u srijedu štrajkati samo u Gradu Zagrebu te najavili da će sutrašnja presica održati u 9:20 na Markovu trgu. U to vrijeme članovi Vlade prelaze u zgradu Sabora pa bi presica mogla biti zanimljivija nego danas, kazao je Branimir Mihalinec. Kasnije je dometnuo kako će "sigurno biti drugačija nego danas, to neće procuriti".

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović - 2 ukinuli članak 192. Ustavni sud protiv većih plaća za neke članove sindikata, stručnjak o odluci: "Taj sporazum neće se moći realizirati" Slika nije dostupna TRAŽE VEĆE PLAĆE Sanja Šprem: "Ponuda Vlade je neprihvatljiva. Hvale se kako kupuju avione, a toliko ljudi iseljava"

U štrajku će biti sve zagrebačke osnovne i srednje škole, potvrdio je Mihalinec. Ponovio je i da Vlada RH ima dovoljno novca i za njihove zahtjeve, i za zahtjeve drugih službi. "Očekujemo da će ministar Marić kazati kome će dati novac te zašto sada ne može ispuniti obećanja koja je dao."

Naveo je i kako se kurikularnom reformom povećava opseg posla svim sudionicima te reforme. Rekao je i da će se sigurno nastaviti cirkularni štrajk, "a u kojem obimu, vidjet ćemo u hodu". Ponovio je i poruku Vladi da su i dalje otvoreni za razgovor.

Štrajk u hrvatskim osnovnim i srednjim školama nastavljen se i u utorak. U štrajku su tri županije: Osječko-baranjska, Istarska i Šibensko-kninska, a po privremenim rezultatima štrajkalo je 87,3 posto članova sindikata.

"Ako se do petka ne udovolji našim zahtjevima, onda krećemo u novi ciklus štrajka" rekla je prof. Tanja Carić iz pulske Gimnazije, koja je i u Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama. Pojasnila je da je osnovna strategija cirkularnog štrajka neizvjesnost, što pritisak na Vladu čini većim, piše Glas Istre.

Zagrebačke škole već su danas tijekom dana objavljivale da će u srijedu biti u štrajku.

Tako je XIII. gimnazija na svojoj stranici na Facebooku objavila: "Poštovani učenici i roditelji, sindikalne podružnice školskog sindikata Preporod i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske u XIII. gimnaziji su u štrajku u srijedu 16. listopada 2019."

Štrajk u srijedu potrvrdili su i u zagrebačkoj OŠ Ivana Mažuranića na službenim stranicama. Službena potvrda stigla je i s presice sindikata u podne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene