Kritike na račun predsjednika SDP-a Davora Bernardića sve su glasnije jer ga mnogi smatraju glavnim krivcem za loš rejting.

Galerija


Davor Bernardić idući vikend planira organizirati team building za prošireno Predsjedništvo i Klub zastupnika SDP-a kako bi dogovorili strategiju za budućnost. Dok struja bliska njemu smatra kako je to prilika za smirivanje tenzija, drugi ne vjeruju u takav scenarij.

Ovaj petak održat će se sjednica Predsjedništva stranke. Članovi Predsjedništva podijeljeni su oko toga treba li Mirando Mrsić, koji je vodstvo stranke kritizirao zbog lošeg rejtinga, biti tema na predsjedništvu. Podsjetimo, posljednji put je zbog javnih kritika s kolegicom Milankom Opačić dobio opomenu pred konkretne sankcije.

03.01.2018.
Mirando Mrsić (Foto: Dnevnik.hr)

"To je znak da rukovodstvo, kojeg je dio Ivo Jelušić, ne odobrava slobodu govora i da želi u stranci zatomiti bilo kakvu kritičnu misao. Ja bi pitao gospodina Jelušića što je on pridonio da boljitku rejtinga SDP-a", rekao je saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić. "Ja sam, zajedno sa svojim kolegama u Saboru, radio svoj posao: predlagao zakone, diskutirao, branio socijaldemokratske vrijednosti", dodao je.

Istovremeno, neki članovi SDP odlučili su se koncentrirati na, kako kažu, intenzivan siječanj koji će imati SDP.

"Siječanj će biti vrlo intenzivan što se tiče SDP-a. Imamo sjednicu Predsjedništva, dolazi sjednica Glavnog odbora, imat ćemo i konvenciju. Donosimo novi statut, novi program koji se izrađuje, kao i naše politike u različitim resorima koje ćemo predstavljati. Sve ovisi o dogovoru na Predsjedništvu", rekao je Domagoj Hajduković, član Predsjedništva SDP-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr