Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inicijativa #spasime

Nasilje u obitelji: Ministarstvo otvara kanal za pritužbe na rad stručnjaka sa žrtvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Inicijativa spasime dogovorili su otvaranje komunikacijskog kanala na koji će navedena Inicijativa dostaviti zaprimljene pritužbe koje se odnose na neprepoznavanje i nesenzibiliziranost stručnjaka u radu sa žrtvama nasilja u obitelji.

Cilj je otvaranja linije analiza svakog pojedinačnog slučaja kako bi se utvrdilo poduzimaju li stručnjaci sve potrebne mjere za zaštitu žrtava nasilja ili postoji li potreba za unapređenjem rada, priopćilo je resorno Ministarstvo.

Navode da je izuzetno važno vratiti povjerenje u sustav i stručne radnike centara za socijalnu skrb jer se radi o savjetodavnoj i pomagačkoj djelatnosti koja svakodnevno brine o najranjivijim skupinama građana.

Stoga je intencija Ministarstva da nakon provedene analize, štiteći ugled stručnjaka koji kvalitetno obavljaju svoj posao, objavi zaključke.

Pozvali su Komoru socijalnih radnika da javnim nastupima i oglašavanja, osobito u situacijama iznesenih prijetnji smrću i drugih prijetnji stručnjacima u svakodnevnom obavljanju poslova, dodatno zaštiti ugled socijalnih radnika.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Ilustracija nepravomoćno osuđen Pijani otac vrijeđao i dirao maloljetnu kćer: "Bolje da sam te izd*kao u WC-u nego što sam te napravio"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene