Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Inicijativa spasime dogovorili su otvaranje komunikacijskog kanala na koji će navedena Inicijativa dostaviti zaprimljene pritužbe koje se odnose na neprepoznavanje i nesenzibiliziranost stručnjaka u radu sa žrtvama nasilja u obitelji.


Cilj je otvaranja linije analiza svakog pojedinačnog slučaja kako bi se utvrdilo poduzimaju li stručnjaci sve potrebne mjere za zaštitu žrtava nasilja ili postoji li potreba za unapređenjem rada, priopćilo je resorno Ministarstvo.

Navode da je izuzetno važno vratiti povjerenje u sustav i stručne radnike centara za socijalnu skrb jer se radi o savjetodavnoj i pomagačkoj djelatnosti koja svakodnevno brine o najranjivijim skupinama građana.

Stoga je intencija Ministarstva da nakon provedene analize, štiteći ugled stručnjaka koji kvalitetno obavljaju svoj posao, objavi zaključke.

Pozvali su Komoru socijalnih radnika da javnim nastupima i oglašavanja, osobito u situacijama iznesenih prijetnji smrću i drugih prijetnji stručnjacima u svakodnevnom obavljanju poslova, dodatno zaštiti ugled socijalnih radnika.
 

Vezani članci Premlaćivanje (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sadističko zlostavljanje u popravnom domu: Tri su ga sata zvjerski mučili, a sada bi trebao biti vraćen u isti dom Amber Heard (Foto: Profimedia) Bivša supruga holivudskog glumca otkrila šokantne detalje braka: "Pretvarao se u čudovište!"