Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježao sedam mjeseci

Narkobos Petrak iz zatvora u Splitu uskoro ide na ispitivanje u USKOK: "Puno veći su rizici kada je u pitanju svjedok"

Aktualno Galerija Petrak uskoro na ispitivanju - 5 Petrak uskoro na ispitivanju - 5 Foto: DNEVNIK.hr Petrak uskoro na ispitivanju - 4 Petrak uskoro na ispitivanju - 4 Foto: DNEVNIK.hr Petrak uskoro na ispitivanju - 3 Petrak uskoro na ispitivanju - 3 Foto: DNEVNIK.hr Petrak uskoro na ispitivanju - 2 Petrak uskoro na ispitivanju - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Petrak uskoro na ispitivanju - 1 Galerija 1/5 >>
Nakon što je jučer prepraćen u splitski zatvor, narkobos Nenad Petrak uskoro bi trebao na ispitivanja u DORH i USKOK. I to zbog slučaja pucnjave u travnju ove godine, otkada je u bijegu, te sumnje na osnivanje zločinačke organizacije za šverc većih količina droge.

Osumnjičeni narkobos Nenad Petrak je u splitskom zatvoru. O njegovom boravku nema ni riječi. Nadležni ne smiju komentirati. I on, kao i svi zatvorenici, prolazi sigurnosne procjene.

"Kad je osoba iz organiziranog kriminaliteta, pogotovo ukoliko visoko kotira onda se te mjere, naravno, postrožuju", kaže Željko Cvrtila, strušnjak za sigurnost.

Bježao je sedam mjeseci, od pucnjave u Splitu. Sumnjiči ga se za šverc većih količina droge i osnivanje zločinačke organizacije. Narkobos, čini se, ne bi trebao imati puno drugačiji tretman u zatvoru u odnosu na ostale. 

"Puno veći su rizici dakle, kada je recimo u pitanju svjedok u organiziranom kriminalitetu, nego kada je nekakav bos, dakle da bi bio napadnut s neke druge strane", kaže Cvrtila.

Petrakovo uhićenje uslijedilo je nakon uhićenja njegovog 21 suradnika. Sve je prošlo bez incidenta i to je jedino što policija o svemu može reći. 

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica nakon debakla s Agrokorom Tko će naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek na čelu DORH-a? Raspisan je natječaj

"Naravno da se uključuje temeljna policija, krim policija, uključuje se interventna po potrebi. Dakle, specijalna policija sa užim ili širim krugom, sa pratnjom prije vozila, iza vozila, eventualno pregled trase, naravno sve se pregledava, mjesta gdje će osoba boraviti...", rekao je Cvrtila.

Predstavljaju li osobe iz ovog miljea potencijalnu opasnost ili je možda njihov život ugrožen, procjenjivat će službe zatvorskog sustava. kadrovi uhićenja ili preprate

"Onda se njega može izolirati, dakle da nema pristup ili da bude izoliran u domaćoj situaciji gdje je inače njegova ekipa, dakle, s koje strane ne dolazi informacija da bi ta osoba mogla biti ugrožena", dodaje Cvrtila.

Pročitajte i ovo Marko Lončarević, prometnik vlakova Sve ispričao za Dnevnik Nove TV Ovo je heroj koji je u zadnji tren zaustavio vlak koji je iskliznuo iz tračnica: "Nisam puno razmišljao. To je bio jedini način"

Petraka sad čeka ispitivanje u DORH-u zbog pucnjave u travnju te u USKOK-u zbog šverca i sudjelovanja u međunarodnom narkokartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Europu, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene