Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbodena nožem:

'Bilo je užasno! Noćas sam stalno sanjala scenu napada!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Silvana Kondić, počasna konzulica Nizozemske, koja je nožem napadnuta u svom uredu u Splitu, ispričala je kako se odvijao napad.

Silvana Kondić koju je jučer u uredskim prostorijama Koteksovog nebodera u Splitu nožem napao muškarac, ispričala je što se dogodilo, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija objavila detalje Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe

'Pouzdano znam da je riječ o psihičkom bolesniku koji se liječio na psihijatrijskom odjelu KBC-a. Uglavnom, ušao mi je u ured, pozdravio, pitao me možemo li razgovarati i kad sam mu potvrdno odgovorila, odložio je ruksak. Tad je počeo užas.

Najprije me udario šakom u glavu, vičući tko će mu vratiti novac, a onda me napao nožem. Pala sam na pod i zapomagala, braneći se rukama od oštrice, valjda instinktivno, strahujući da me ne pogodi u vrat. Koju sekundu kasnije, dotrčali su ljudi iz susjednih ureda, pa je napadač pobjegao', rekla je gospođa Kondić.

>> VIDEO Nadzorna kamera snimila osumnjičenog za napad na počasnu konzulicu

Napadač je pokušao ozlijediti još jednog čovjeka iz susjednog ureda koji je konzulici priskočio u pomoć, piše Slobodna. Zavikao je na napadača, ali se ovaj okrenuo i pošao nožem u ruci prema njemu, s očiglednom namjerom da i njega ozlijedi. Jedva mu je uspio pobjeći, zaključao se u susjednoj prostoriji nakon čega je napadač pobjegao s kata.

'Cijelu noć sam sanjala scenu napada'

'Još se uvijek osjećam užasno loše i pod šokom sam. Noćas sam stalno sanjala scenu napada i tek sam jutros osvijestila da sam jučer mogla biti mrtva. To je bio užasan prizor', kazala je jutros Kondić.

'Dolazio je i prije kod mene. Istina, uvijek je nešto nesuvislo pričao, ali nikada nije bio agresivan', kaže Kondić.

U cijeloj situaciji sretna je što je njen napadač koristio mali nož koji se od jakih udaraca po njenoj glavi iskrivio. U jednom trenutku cijela je bila oblivena krvlju, a iako nemoćna uspjela je iz sveg glasa zadnjim snagama zazvati upomoć.

'Taj isti čovjek je meni prije tri godine mobitelom slao SMS poruke vrlo nesuvislog sadržaja pa sam to prijavila policiji. Tada je bio priveden na policiju. Isto tako znam da se godinu ili dvije liječio na Odjelu psihijatrije', dodala je konzulica Kondić.

Konzulica je istaknula da su je jučer nakon događaja zvali nizozemski ministar vanjskih poslova iz Haaga i veleposlanica Stella Ronner Grubačić koja joj je rekla da se za nju zanimao i predsjednik Ivo Josipović. Razgovarala je i s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić te splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, a u bolnici ju je posjetila i dogradonačelnica Aida Batarelo.

Njeno se stanje smiruje, a u bolničkoj sobi s njom je cijelo vrijeme medicinska sestra. Na glavi ima nekoliko ubodnih rana te hematom na lijevoj strani vilice i manju ozljedu vrata.

Napadača policija još uvijek ispituje. Tijekom prijepodneva bi trebalo biti okončano kriminalističko istraživanje, a on odveden pritvorskom nadzorniku. Još se ne zna kako će policija okvalificirati napad, odnosno za koje će kazneno djelo biti prijavljen. (I.D: / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene