Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje mrtvih u SAD-u

Krvavi pohod: Naoružani muškarac upao u supermarket i počeo pucati, iza sebe ostavio mrtve i ranjene

Pucnjava u supermarketu u Arkansasu
Pucnjava u supermarketu u Arkansasu Foto: Profimedia
Muškarac (44) je počeo pucati u supermarketu. Ubio je troje, a ranio 11 ljudi. U ubilačkom pohodu zaustavila ga je policija. Ranili su ga, ali njegove ozljede nisu opasne po život.

Napadač je u petak otvorio vatru u supermarketu u Arkansasu u Sjedinjenim Državama i ubio tri osobe a ranio 11 drugih ljudi, uključujući dva policajca, priopćila je policija Arkansasa. Osumnjičenik je također ranjen u razmjeni vatre s policijom, rekao je novinarima ravnatelj policije države Arkansas Mike Hagar.

Pucnjava se dogodila u trgovini mješovitom robom Mad Butcher u Fordyceu, gradu od 3200 stanovnika oko 112 km južno od Little Rocka.

"Nažalost, možemo potvrditi da je ranjeno 11 nedužnih civila, a troje od njih je preminulo. Dvojica policajaca su ranjena u razmjeni vatre. Osumnjičenik je također upucan i priveden", rekao je Hagar. Nije objašnjavao okolnosti pucnjave niti odgovarao na pitanja.

 

 

Očekuje se da će ranjeni policajci i osumnjičenik preživjeti. Ozljede civila varirale su od onih koje nisu opasne po život do iznimno kritičnih.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin, predsjednik Rusije Vojne tenzije Putin zaprijetio moćnoj istočnoj zemlji: "Ako se to dogodi, donijet ćemo odluke koje vam se neće svidjeti"

Guvernerka Sarah Huckabee Sanders rekla je na platformi X da je obaviještena o incidentu.

"Zahvalna sam policijskim snagama i onima koji s u prvi reagirali na njihovoj brzoj i herojskoj akciji spašavanja života.", poručila je.

Državna policija je kasnije identificirala osumnjičenog strijelca kao 44-godišnjeg Travisa Poseya.

Pročitajte i ovo Muke oko nekretnina - 4 Muke oko nekretnina na Markovom trgu I zastupnici jedva nađu stan za najam u Zagrebu: Naknada koju im plaćaju porezni obveznici ekspresno povećana, pogledajte na koliko!

Jedan od svjedoka, David Rodriguez, rekao je za CNN da je ulazio u benzinsku crpku kada je čuo "pucketanje", za koje je mislio da su petarde. Ubrzo nakon što je osumnjičenik počeo brže ispaljivati ​​metke, Rodriguez je vidio ljude kako bježe s mjesta događaja. Potom je čuo sirene i vidio kola hitne pomoći i policiju kako stižu na mjesto događaja. 

Neki su se ljudi od pucnjave sakrili u hladnjaku u trgovini, rekao je član gradskog vijeća Fordyce Roderick Rogers za KATV, podružnicu CNN-a. Rekao je da je razgovarao telefonom s nekim u trgovini kada se dogodila pucnjava.

"Čovječe, bilo je loše", rekao je Rogers.

Član vijeća je rekao da je razgovarao s preživjelima u pucnjavi koji su "traumatizirani".

"Trenutno pokušavamo dobiti neko savjetovanje i sve postaviti", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene